Marian Dima

Ploieşteanul Daniel Chiriţă s-a aflat, sâmbătă seară, printre invitaţii clubului Rapid, la sărbătorirea a 95 de ani de la înfiinţarea acestui “brand”. Pe Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu, în faţa a aproximativ 7.000 de suporteri, fostele glorii rapidiste au susţinut un meci de old-boys, urmat apoi de meciul de baraj dintre AFCR, actualul “Rapid”, şi FC Singureni (Giurgiu), meci încheiat cu scorul de 10-1 pentru “vişinii”, la care, unul dintre observatori a fost un alt ploieştean, Decu Crângaşu.
Meciul gloriilor rapidiste s-a încheiat cu scorul de 3-3, golurile fiind înscrise de Robert Ilyeş (3) pentru Rapid Old Boys şi de Florin Constantinovici (2) şi Florin Şoavă pentru “Rapid” România (echipă la care a evoluat şi Daniel Chiriţă şi care a cuprins jucători cu trecut giuleştean care au bifat şi loturile naţionale). “Ironia sorţii”, Chiru a jucat pentru echipa care a îmbrăcat un echipament… galben-albastru, culorile celuilalt club care îi este “la suflet”.
În loturile echipelor participante s-au aflat foşti fotbalişti care au făcut istorie de-a lungul timpului la Rapid, alături de Chiriţă, pe teren, la fluierul centralului Sorin Uţică, aliniindu-se, printre alţii, Leontin Toader, Cristian Dulca, Ştefan Nanu, Adrian Iencsi, Marian Grigore, Florin Motroc, Florin Şoavă, Mihai Iosif, Florică Drăghici, Mugur olohan, Gheorghe Butoiu, Zeno Bundea, Cezar Zanfir, Florin Constantinovici, Robert Ilyeş, Ovidiu Herea, Valentin Negru, Răzvan Raţ, Ianis Zicu, Valentin Bădoi, Iosif Damaschin, Dumitru Tîrţău şi Vasile Caciureac, iar în tribună s-au aflat şi alţi foştii fotbalişti rapidişti – Cristian Săpunaru, Ion Motroc, Bebe Năsturescu şi Ion Goanţă.

Reculegere pentru Vasile Copil

Vasile CopilDe amintit că, înaintea momentelor festive, s-a ţinut şi un moment de reculegere pentru rapidiştii trecuţi în nefiinţă, chiar sâmbătă fiind condus pe ultimul drum cel care a fost Vasile Copil. Fost internaţional român, jucător la Rapid şi Progresul, Vasile Copil a fost, o bună perioadă, scouter al clubului prahovean Tricolorul Breaza, unde a lucrat în perioada în care de clubul prahovean s-a ocupat bunul său prieten Constntin Anghelache.