Marian Dima

Deşi anunţase că va organiza prima cursă oficială de galop pe Hipodrom, Clubul Sportiv Municipal Ploieşti trebuie să se mulţumească, în reuniunea de mâine, doar cu un eveniment “amical” la acest capitol – curse demonstrative. Asta e, se mai întâmplă, dar nu trebuie trecut foarte repede peste acest aspect, din simplul motiv că în spatele acestei răsturnări de situaţie (cursa fusese deja anunţată oficial) stau orgolii, ciudăţenii, influenţe de tot felul, neoficial, organizatorul acestor curse, Viorel Dabija, primind anumite “indicaţii” din partea reprezentantului unei… autorităţi în domeniu pentru a nu organiza acest eveniment!
Întâmplător sau nu, deşi vorbim despre un Hipodrom făcut din fonduri publice, gestionat de un club bugetar – CSM Ploieşti, iar statul român creşte cai de trap, subvenţionează această activitate, în acest moment nu regăsim pe Hipodromul nostru exact reprezentanţii acestei “categorii” – hergheliile de stat, care ţin trăpaşii în grajduri, fără antrenamente specifice, fără curse, “amicale” cum sunt ele! Bine că statul plăteşte…
Revenind la ceea ce se va întâmpla duminică, începând cu ora 11.30, pe Hipodromul Ploieşti, vom avea parte de cea de-a doua reuniune oficială a sezonului, cu „Premiul de Mai”, o alergare semiclasică rezervată cailor de 3 ani şi mai în vârstă, pe distanţa de 1950 metri – cea mai importantă “alergare” a zilei. În program sunt prevăzute alte trei curse de trap: Premiul Bianca (ora 11.30), Premiul Bon (ora 12.00) şi Premiul Bavari (ora 14.00), dar şi cursa de galop, demonstrativă, mai sus enunţată şi o cursă de ponei!