În prima zi a săptămânii, Şcoala Gimnazială „Ing. Gheorghe Pănculescu” din Vălenii de Munte a găzduit nume emblematice ale sportului românesc, cea mai bună handbalistă a lumii – Cristina Neagu şi fosta campioană olimpică la gimnastică – retrasă de scurt timp – Cătălina Ponor participând la un program social de promovare a mișcării în rândul copiilor. Meciuri de handbal, lecții de gimnastică, de mișcare, nutriție și dans au fost desfășurate de aproape 300 de copii, oraşul „Vălenii de Munte” fiind însufleţit de vizita sportivilor.
”Mi-am propus de ceva timp să ma implic în proiecte legate de educație prin sport. Această campanie își propune să determine copiii să facă mișcare. Totodată, vrem să fie și un mesaj pentru părinți să-ți susțină copiii să facă sport. Eu practic handbal de 18 ani și cred că sportul formează caractere, dezvoltă personalitatea. Din punctul meu de vedere, sportul înseamnă disciplină, perseverență, inclusiv să devii mai sociabil pentru că întâlnești oameni Catalina Ponornoi și înveți să interacționezi”, le-a transmis handbalista Naţionalei României şi a CSM Bucureşti, Cristina Neagu, elevilor, care au avut parte şi de o „lecţie deschisă” pe terenul şcolii.
”Mă bucur nespus să văd persoane care se implică în astfel de campanii. Începând gimnastica la 4 ani, eu nu am avut timp să ies afară cu copiii să mă joc. Din păcate, văd că în ziua de astază copiii nu mai tânjesc după acest lucru, ci tânjesc mai mult după calculatoare, televizor, telefoane. Îmi doresc din tot sufletul ca părinții să încerce să îndrume acești copii nu neapărat la performanță dar la mișcare în general. Mișcarea este foarte importantă din toate punctele de vedere, căci te ajută să te dezvolți atât fizic, cât și psihic. Te învață să fii ambițios, să treci peste probleme”, a fost mesajul gimnastei Cătălina Ponor pentru cei prezenţi, aceasta devenind pentru câteva zeci de minute „profesoară de gimnastică” pentru copii prezenţi.