Petre Apostol

Echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploieşti a cucerit, în premieră, titlul naţional, în acest sezon, precum şi Cupa României, fiind primele trofee obţinute de gruparea prahoveană în cei şase ani de existenţă, dintre care ultimii trei ani petrecuţi pe prima scenă a ţării.
După aceste performanţe, însă, lotul echipei din sezonul recent încheiat se dezintegrează. Mai întâi, căpitanul Bogdan Olteanu şi-a anunţat retragerea din activitate, iar zilele trecute Philipp Kroiss (foto – nr. 1) şi Cristian Bartha (foto – nr. 10) au ajuns, deja, la o înţelegere cu o altă echipă.C. Bartha
Astfel, după un sezon petrecut la Ploieşti, coordonatorul Naţionalei României, Cristian Bartha, şi liberoul reprezentativei din Austria, Philipp Kroiss, au ales să semneze cu fosta campioană Volei Municipal Zalău, singura echipă din campionatul românesc care, deja, a început campania de achiziţii. G. Jorna
De asemenea, şi olandezul Gijs Jorna (foto – nr. 4), care a evoluat pe postul de extremă, şi-a anunţat plecarea de la echipa ploieşteană, dar şi din România, acesta urmând, cel mai probabil, să revină în campionatul francez, unde, în urmă cu un sezon, a cucerit titlul cu Chaumont 52.
Trebuie spus, totuşi, că în sezonul trecut Tricolorul LMV a avut în componenţă doar trei jucători care evoluaseră şi cu un an în urmă în cadrul echipei.