V. Stoica

Orașul prahovean Breaza, cunoscut drept una dintre localitățile cu aerul cel mai curat din România, a ajuns în topul preferințelor turiștilor pentru a petrece minivacanța de Rusalii, concurând îndeaproape cu stațiunile montane de pe Valea Prahovei.
Potrivit reprezentanților Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova, pentru minivacanţa de Rusalii aproape toate cele aproximativ 17.500 de locuri de cazare disponibile în Prahova au fost ocupate. Dacă la Sinaia este arhiplin, la Azuga și la Bușteni, gradul de ocupare este de peste 95% din capacitate, în top fiind și Breaza – cu 90% ocupare și Câmpina – 85%.
“Turiştii trebuie să ştie că toate trasele turistice montane şi de cicloturism sunt deschise, deşi încă pot întâlni pe văi zăpadă, astfel sunt sfătuiţi să fie bine echipaţi şi să se informeze despre traseul dorit în prealabil. Noutatea momentului o reprezintă recenta asfaltare a Văii Cerbului până la Cabana Gura Diham. Turiştii pot ajunge mult mai uşor în zona de campare cât şi la cabană și sunt invitați să se plimbe cu bicicletele în mijlocul munților”, anunță APDT Prahova.
“Minivacanţa de Rusalii intră puternic în circuitul turistic cu oferte speciale şi promoţii. Toată industria s-a mobilizat pentru a oferi turiştilor cea mai bună experienţă de vacanţă în Prahova: restaurantele, cafenelele, muzeele, parcurile de distracţii vor fi deschise şi aşteaptă turiştii dornici de distracţii şi cultură”, a declarat, înainte de aceste zile libere, Adrian Voican, președintele Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova.