V. Stoica

Un incident mai puțin obișnuit, dar care ar fi putut să provoace un accident rutier grav, s-a petrecut ieri, în jurul prânzului, pe raza comunei prahovene Tomșani, în satul Loloiasca.
Un tanc – obuzier autopropulsat, în termeni tehnici – aparținând armatei, care era transportat pe un trailer militar, a căzut parțial de pe platforma pe care se afla, după ce una dintre chingile în care era prins s-a rupt.
Poliția prahoveană a anunțat că pe DN1B, la kilometrul 30+500 de metri, în localitatea Loloiasca, judeţul Prahova, un tanc aflat pe un trailer de armată s-a desprins din locul special amenajat, din cauza slabei asigurări a sistemului de fixare. Acesta a alunecat uşor către carosabil, o parte rămânând în continuare în trailer.
3-dTraficul rutier a fost restricționat pe sensul de mers Mizil-Ploieşti şi s-a circulat alternativ pe un singur sens, până la apariția unei macarale care a repus vehiculul militar pe trailer.
Ministerul Apărării Naționale a reacționat într-un comunicat de presă referitor la acest incident din trafic. Astfel, responsabilii MApN au arătat că “un obuzier autopropulsat calibru 122 mm, aflat pe o platformă de transport, s-a desprins parțial din sistemul de ancorare. Vehiculul militar era transportat către Centrul 102 Mentenanță Bucov, pentru executarea unor lucrări de întreținere și reparații. Din primele date, incidentul s-a produs ca urmare a desprinderii din sudură a unui ochi de împerechere fixat pe blindaj. Ca urmare a balansului rezultat, blindatul a ieșit cu o șenilă în afara platformei, rămânând într-o poziție semisuspendată. În urma incidentului nu s-au înregistrat victime și nici alte pagube materiale. Militarii care asigurau transportul au acționat, conform procedurilor, pentru semnalarea incidentului în trafic și au anunțat autoritățile competente”.