Petre Apostol

sah bMarţi, la Şcoala Gimnazială „Toma Caragiu” din Ploieşti s-a desfăşurat un concurs de şah destinat elevilor din învăţământul primar şi gimnazial din Prahova, organizat de instituţia respectivă, prin intermediul profesoarei Magda Mihai, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova şi al Asociaţiei Judeţene de Şah, condusă de preşedintele Constantin Ţurlea, cel care a şi arbitrat competiţia. Intitulat „Tabla de şah, prietena mea!”, concursul a ajuns la ediţia a treia, având o participare de peste 130 de elevi de la școli și grădinițe din județ. Competiția a cuprins trei turnee, organizate pe grupe de vârstă. Cei mai mici au fost preșcolarii de la grupa mare, iar cei mai mari au fost elevii claselor a VIII-a.
sah cLocul I al primului turneu (preșcolari – clasa I) a fost ocupat de elevii Ungureanu Ștefan Radu, de la Școala Gimnazială „Andrei Mureșanu”, și Diaconu Sânziana, de la Școala Gimnazială „Sfânta Vineri”, din Ploiești. Locurile II și III au fost ocupate de elevii Bărbieru Dragoș, de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Boldești-Scăeni , Cismaru Ilinca, de la Școala Gimnazială „George Coșbuc”, respectiv Badea Filip, de la Școala Gimnazială Centrală Câmpina, și Savu Mara, de la Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Ploiești.
La turneul elevilor din clasele II – IV, câştigător a fost elevul Școlii Gimnaziale „Andrei Mureșanu”, Roșu Mihai-Radu, iar locurile II și III au fost ocupate de Soare Andrei, de la Școala Gimnazială „Sf. Vasile” Ploiești, respectiv de Preda Alessia Elena, elevă a Școlii Gimnaziale „Toma Caragiu” Ploieşti.
În cadrul turneului elevilor din clasele V – VIII, lupta pentru victorie a fost foarte strânsă, primul loc revenind lui Șerban Cristian, elev în clasa a VI-a la Colegiul Naţional „I. L. Caragiale” Ploieşti. Locurile II și III au fost ocupate, în ordine, de elevii Mastalos Iannis Mihai, din clasa a VII-a de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Ploieşti, și Chivu Răzvan Gabriel, elev în clasa a V-a la Colegiul Naţional „Jean Monnet” Ploiești.