Bogdan Chitic

Echipa masculină de baschet „sub 14 ani” a Clubului Sportiv Universitar Ploiești se află în fața unui examen decisiv pentru continuarea întrecerii pe tabloul fazelor superioare, în Campionatul Național. În ultimul turneu din cadrul „clasificărilor”, juniorii pregătiți de Elena Stan se deplasează astăzi la Sf. Gheorghe, cu obiectivul declarat de a pătrunde, la finalul celor trei zile de competiție, între cele mai bune 12 formații din țară.
În prezent, pe locul 4 în grupa de clasificare în care au fost repartizați, cu un bilanț de 5-5, la egalitate cu ocupanta ultimei trepte a podiumului, ACS Gladius Tg. Mureș, ploieștenii au o singură variantă pentru turneul din Covasna, și anume victorii cu ultimele două clasate, CSȘ Sf. Gheorghe și ASC KSE Tg. Secuiesc, precum și cu rivala directă, pentru a merge în faza semifinală.
În precedentele două confruntări directe de pe tabloul clasificărilor, cele două pretendente la ocuparea poziției a 3-a în clasamentul seriei și-au împărțit victoriile. În decembrie anul trecut, la Otopeni, ardelenii au avut câștig de cauză, scor 84-62, pentru ca, în urmă cu o lună, chiar la Tg. Mureș, ploieștenii să se impună cu 85-66. Conform tragerii la sorți a partidelor din turneul de la Sf. Gheorghe, meciul ce va hotărî, practic, ultima echipă din grupă calificată la faza semifinală se va desfășura duminică după-amiază, până atunci atât CSU Ploiești, cât și Gladius Tg. Mureș urmând să fi evoluat în compania celorlalte grupări.
Lotul formației CSU Ploiești „U14”: George Aldea, Sabin Alexandru, Vlad Baștină, Tudor Dan, Lorenzo Diaconescu, Sabin Luca, Cristi Mușuroaia, Iustin Puiuleț, Theodor Sanda, Daniel Radu, Ștefan Iliescu, Călin Pârvan. Antrenor: Elena Stan.
Programul ploieștenilor în turneul de la Sf. Gheorghe:
Astăzi: CSU Ploiești – CSȘ Sf. Gheorghe (ora 17:30)
Mâine: CSU Ploiești – ACS KSE Tg. Secuiesc (ora 10:45)
CSU Ploiești – CS Dinamo București (ora 15:30)
Duminică: CSU Ploiești – CS Otopeni (ora 10:15)
CSU Ploiești – ACS Gladius Tg. Mureș (ora 16:45)

Clasament
1. CS Dinamo București (9-1) – 19 puncte
2. CS Otopeni (9-1) – 19 puncte
3. ACS Gladius Tg. Mureș (5-5) – 15 puncte
4. CSU Ploiești (5-5) – 15 puncte
5. CSȘ Sf. Gheorghe (2-8) – 12 puncte
6. ACS KSE Tg. Secuiesc (0-10) – 10 puncte