Marian Dima

După amânarea etapelor programate la finalul săptămânii trecute, din cauza terenurilor impracticabile, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova „are o problemă” – aceeaşi – starea suprafeţelor de joc! Cum astăzi ar trebui să se dispute primele partide din „şaisprezecimi”, deciziile privind fiecare meci în parte se vor lua, conform regulamentului, de către fiecare arbitru în parte.

Sălciile în loc de Ciorani

În programul acestei faze a competiţiei a apărut o „surpriză”, din punct de vedere al echipelor participante, Rapid Sălciile înlocuind-o pe Voinţa Ciorani, care se calificase în această fază a întrecerii după lovituri de departajare! Numai că, echipa din Ciorani a avut pe teren un jucător în stare de suspendare şi, după verificarea rapoartelor de joc s-a decis ca rezultatul să fie „întors”, astfel că Ceptura va merge tot „în zonă”, dar la Sălciile, nu la Ciorani, pentru meciul de mâine.

Brăteştiul s-a retras înainte de meci!

Din start, vor fi două meciuri cu echipele calificate deja stabilite, CSO Slănic retrăgându-se din competiţii înainte de reluarea activităţii (beneficiară va fi AS Starchiojd, care se va califica în optimi fără să joace), iar Unirea Brăteşti spunând „pas“ chiar în week-end-ul trecut! Formaţia din Brăteşti – ultima clasată în Liga B Prahova, seria Sud (locul 16, cu doar 9 puncte) – are probleme „locale” şi nu va continua competiţia, deocamdată, în Cupa României, fiind şanse mari ca forfait-ul să fie oficializat definitiv.
Astăzi sunt programate 5 partide, iar mâine, celelalte 9, dar, important va fi câte dintre aceste meciuri se vor putea juca efectiv şi în ce condiţii.

Cupa României, faza pe județ, turul al VI-lea, program:
Astăzi, ora 16:00
CS Brazi Negoiești – CS Păulești
CS Mănești Băltița – Petrolistul Boldești
Petrolul Ologeni – AFC Bănești-Urleta
Viitorul Provița de Sus – CS Cornu
CS Brazi Popești – CS Blejoi

Mâine, ora 16:00
Știința Albești – Unirea Urlați
Viitorul Puchenii Mari – CSO Plopeni
CSC Berceni – Tricolorul Breaza
Rapid Sălciile – CS Ceptura
Voința Vărbilău – CSO Teleajenul Vălenii de Munte
Brădetul Ștefești – Avântul Măneciu
Rapid Mizil – Unirea Teleajen
AS Muntenii Câmpina – AFC Brebu
Real Rio Cocoșești – Petrolul 95 Ploiești
Unirea Brătești – CS Mănești Coada Izvorului 0-3 (echipa gazdă s-a retras)
AS Starchiojd – CSO Măgura Slănic 3-0 * (echipa oaspete s-a retras)

Se poate juca la Parcul Vest?

Una dintre partidele din faza „şaisprezecimilor” Cupei, între CS Măneşti Băltiţa şi Petrolistul Boldeşti, ar urma să consemneze o premieră la nivel judeţean, fiind primul meci oficial care 8-bva fi găzduit pe terenurile sintetice de la parcul Vest. Folosite în general pentru partide amicale, pe perioada iernii, cele două terenuri nu sunt „omologabile” (nu au vestiare, în primul rând), dar, cum, necum, se va juca, din acest punct de vedere! A doua problemă, mare, este însă faptul că ieri terenurile erau inundate, la propriu, sistemul de drenaj fiind „omis”, când s-a construit Parcul, astfel că, s-ar putea, dacă nu se schimbă vremea brusc, în bine, să se joace „şaisprezecimile Cupei, la … polo”! Oricum, echipa din Băltiţa a anunţat această locaţie pentru jocul cu „Boldeştina”, singurii care vor avea decizia privind disputarea partidei fiind cavalerii fluierului, Andrei Moroiţă fiind cel desemnat să conducă acest joc.