Petre Apostol

Oraşul Ploieşti va găzdui, din nou, la finalul săptămânii, handbal de cel mai înalt nivel, pe parchetul Sălii Sporturilor „Olimpia” urmând să se confrunte cele mai bune patru echipe feminine din cadrul Cupei României. Sâmbătă şi duminică, în cea mai mare sală sportivă din judeţ se va desfăşura turneul „Final Four” din Cupa României Fan Courier la handbal feminin, la fel ca şi în ediţia precedentă.
Fosta campioană a Europei, CSM Bucureşti, este deţinătoarea trofeului în Cupa României, adjudecat pe parchetul sălii ploieştene, în luna mai, anul trecut, atunci învingând în finală pe SCM Craiova, cu scorul de 33-21 (18-11), turneu la care cea mai valoroasă jucătoare a fost desemnată suedeza Isabelle Gullden, de la formaţia câştigătoare.
Dintre cele patru echipe prezente anul trecut la turneul final al competiţiei, doar CSM Bucureşti a reuşit să ajungă şi anul acesta, trupa din Capitală eliminând, pe parcurs, pe AHCM Slobozia, respectiv pe HC Zalău. Celelalte trei echipe calificate în „Final Four” sunt CSM Roman (a eliminat pe SCM Craiova, respectiv pe Danubius Galaţi), HC Dunărea Brăila (a eliminat pe Măgura Cisnădie, respectiv pe CSM Bistriţa) şi HCM Râmnicu Vâlcea (a eliminat pe Rapid Bucureşti, respectiv pe Corona Braşov).
Conform tragerii la sorţi efectuată sâmbătă, la Cluj-Napoca, semifinalele turneului de la Ploieşti sunt următoarele: HCM Râmnicu Vâlcea – Dunărea Brăila (31 martie, ora 15:00), CSM Bucureşti – CSM Roman (31 martie, ora 18:00). Finalele se vor desfăşura duminică, 1 aprilie, de la orele 13:00, respectiv 16:00.
De menţionat că la finala mică a competiţiei au fost delegaţi arbitrii ploieşteni Marian Băbău şi Alexandru Roibu, în vreme ce semifinalele vor avea observatori prahoveni, anume Marian Mărgărit şi Lucian Condruţ.