Bogdan Chitic

Pe lângă turneul fetelor de la CSȘ-CSM Ploiești, din Sala Sporturilor „Olimpia”, contând pentru faza semifinală a Campionatului Național „sub 18 ani”, la Blejoi și la Colegiul Tehnic „Elie Radu” au avut loc, la finalul săptămânii trecute, alte două competiții de acest gen, de pe același segment de vârstă, destinate băieților.
În comuna de lângă Ploiești, CS Sevlar a găzduit turneul intermediar din grupa A semifinală, iar formația pregătită de Sorin Hartman spera să spargă gheața și să obțină primul succes din acest an. Din păcate, socotelile ploieștenilor nu s-au potrivit cu realitatea din teren, „alb-negrii” pierzând toate cele cinci jocuri disputate cu CSȘ Tg. Jiu, scor 47-72, U-BT Cluj Napoca, 47-81, CSU Sibiu, 77-99, CSȘ Târgoviște, 62-70, și, respectiv, BC Slam București, 40-67. Astfel, după desfășurarea a două treimi din cadrul fazei semifinale în Campionatul Național „U18”, formația ploieșteană este ultima în clasament, dar mai are la dispoziție în retur alte cinci partide, dintre care două pe teren propriu, pentru a încerca să obțină măcar o victorie de palmares.

Meciuri strânse la „Elie Radu”

Pe tabloul aceleiași categorii de vârstă, dar în faza de clasificare/recalificare, în sala de sport a Colegiului Tehnic „Elie Radu” s-a derulat cel de-al doilea și, totodată, ultimul turneu din grupa valorică C. Formația Clubului Sportiv Școlar, pregătită de profesorul Marian Hartman, nu a putut profita de avantajul terenului propriu și a pierdut ambele jocuri, cu CSȘ Buzău, scor 58-67, și concitadina ABC T-Pack Ploiești, antrenată de Vasile Tace, scor 70-80. Cu locul 1 deja asigurat după victoria din derbiul local, „lupii” de la T-Pack nu au mai reușit aceeași prestație consistentă din precedentele întâlniri în ultimul joc, cu CSȘ Buzău, încheiat cu victoria oaspeților, scor 77-89.

Seniorii și junioarele pășesc în „Olimpia”

CSM

La finalul săptămânii, mai precis duminică,18 martie, Sala Sporturilor va găzdui noi partide importante pentru echipele de baschet seniori ale CSM Ploiești și CSU Ploiești, ambele angrenate în Liga 1, dar și pentru formația feminină de junioare „sub 18 ani”, în Campionatul Național.
Fetele vor fi, de altfel, primele care vor intra în scenă, de la ora 10:30, într-un joc de „totul sau nimic” cu CSȘ Sibiu, într-o ultimă încercare a grupării pregătite de Loredana Munteanu de a rămâne, matematic, în cursa pentru turneul final. De la ora 17:00, băieții antrenați de Cătălin Burlacu și Ionuț Ivan, de la CSM Ploiești, vor primi vizita celor de la ABC Athletic Constanța, în prima etapă din returul fazei semifinale, iar victoria reprezintă, practic, cuvântul de ordine în vestiarul gazdelor, pentru a rămâne între primele patru clasate. În fine, de la ora 19:30, băieții de la CSU Ploiești vor juca împotriva Agronomiei București, pe tabloul locurilor 9-13, în Liga 1, un meci de la care „universitarii” vizează prima victorie din acest an.