Petre Apostol

Sportiva prahoveană Raluca Strămăturaru a fost cea care a purtat drapelul României la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la PyeongChang, care a avut loc ieri. Ocupantă a poziţiei a şaptea în proba feminină de sanie, sportiva din Buşteni a realizat cea mai bună performanţă a delegaţiei României la ediţia desfăşurată în Coreea de Sud, fiind, de altfel, singura clasare în Top 10 pentru ţara noastră.
În plus, Raluca a stabilit cea mai bună performanţă a României din ultimii 24 de ani, fapt care l-a făcut pe preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, să solicite premierea sportivei prahovene, chiar dacă, în momentul de faţă, nu se poate acorda premiere pentru locul al şaptelea.
„Am participat la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă şi am mers atât la ceremoniile de deschidere, cât şi la cele de închidere, iar atmosfera din timpul acestora este impresionanată. Încă nu m-am obişnuit cu atenţia deosebită care mi se acordă după acest rezultat foarte bun pe care l-am obţinut la PyeongChang. Am plecat cu gândul la un loc în Top 10, dar a ieşit mai bine decât speram. Acest rezultat mă motivează şi mă ambiţionează în perspectiva competiţiilor viitoare”, a declarat Raluca Strămăturaru.

Urcare de o poziţie în clasament, la bob feminin

Echipajul de bob feminin al României, alcătuit din Maria Adela Constantin și Andreea Grecu, de la CSO Sinaia, a urcat un loc în clasamentul final la Jocurile Olimpice de la PyeongChang. Reprezentantele tricolore au avansat, astfel, pe locul 15, după ce rusoaica Nadejda Sergheeva, în vârstă de 30 de ani, pilotul echipajului care a ocupat locul 12, a fost depistată pozitiv la un control antidoping.
Decizia finală de a descalifica echipajul rus a fost luată după ce și rezultatul probei B al sportivei a ieșit pozitiv.
Sportivii ruși au participat la PyeongChang sub drapel olimpic și sub titulatura de Sportiv Olimpic al Rusiei (OAR), dupa ce Rusia a fost interzisă de la Jocurile Olimpice din cauza dopajului sistematic din această țară.
În ultima zi a Jocurilor Olimpice de la PyeongChang s-a încheiat și proba de bob 4 persoane, la care în echipajul României s-a aflat și un reprezentant de la CSO Sinaia, Paul Muntean. Echipajul condus de Dorin Grigore, din care au mai făcut parte și Florin Crăciun (un fost component al CSO Sinaia) și Levente Bartha, a încheiat competiția pe locul 29, ultimul.