Petre Apostol

Mâine, la PyeongChang, sunt programate primele două manșe din concursul feminin de bob, din cadrul Jocurilor Olimpice organizate în Coreea de Sud. La această probă, delegația României va fi reprezentată de către Maria Constantin și Andreea Grecu, sportive formate la Clubul Sportiv Orășenesc Sinaia, de către antrenorul Paul Neagu, tehnician al lotului național.
Cele două sportive au fost prezente și la ediția precedentă a Jocurilor Olimpice, desfășurată în urmă cu patru ani, la Soci, în Rusia, încheind competiția pe locul 17. În prezent, ambele sportive au licență de pilot, însă echipajul tricolor va fi condus, la fel ca și în urmă cu patru ani, de către Maria Constantin, în vârstă de 26 de ani, cu doi ani mai mare decât colega sa.
Sâmbătă, au început antrenamentele oficiale la proba de bob feminin, iar în cele patru sesiuni desfășurat până acum reprezentantele tricolore au încheiat o singură dată la peste o secundă față de cel mai bun timp realizat, cel mai aproape fiind la opt zecimi, la primul antrenament.

Propunere de premiere pentru Raluca Strămăturaru

Raluca StrămăturaruCea mai bună performanță a României din ultimii 24 de ani de la Jocurile Olimpice a fost realizată de sportiva prahoveană Raluca Strămăturaru, săptămâna trecută, la PyeongChang, ocupând locul al șaptelea în proba de simplu feminin la sanie. Cel mai probabil, aceasta va rămâne cea mai bună clasare a unui reprezentant al României la actuala ediție a Jocurilor Olimpice, iar performanța sa nu a trecut neobservată de președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu.
Deși locul șapte la Jocurile Olimpice nu este trecut în grila de premiere, președintele COSR a anunțat că, la întoarcerea în țară, va propune în Comitetul Executiv al forului olimpic premierea sportivei din Bușteni, spunând: „Ne-am gândit la premierea Ralucăi Strămăturaru. Iar în momentul în care ne gândim la un lucru, ne gândim ca lucrurile să se întâmple”.