Petre Apostol

La Complexul Naţional Sportiv „Lia Manoliu” din Bucureşti, s-a desfăşurat, sâmbătă şi duminică, o nouă ediţie a Campionatelor Naţionale de Atletism pentru seniori şi tineret, în sală. A reprezentat cea de-a 48-a ediţie la nivel de seniori şi, respectiv, ediţia cu numărul 35 pentru tineret (sportivi cu vârsta de până la 23 de ani).
Printre sportivii care s-au remarcat la evenimentul din Capitală s-au regăsit şi reprezentanţi ai Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, elevii antrenorilor Augustin Iancu şi Robert Munteanu reuşind să cucerească patru medalii, toate de argint.

atletÎn cadrul probelor individuale, CSM Ploieşti a punctat prin Cristian Radu şi Costin Homiuc, ambii având legitimare şi cu CS Petrolul Ploieşti. Primul dintre aceştia a cucerit medaliile de argint la seniori şi la tineret în cadrul probei de 400 metri, sportivul născut în 1996 trecând linia de sosire cu timpul de 48,79 secunde, fiind devansat doar de către Robert Parge (născut în 1997, CSU Cluj Napoca), cronometrat cu timpul de 48,09 secunde.
În schimb, Costin Homiuc (născut în 1997) a bifat medalia de argint doar la tineret, în cadrul probei de 60 metri, trecând linia de sosire cu timpul de 6,84 secunde, situându-se al patrulea la seniori, învingător fiind Ioan Melnicescu (născut în 1996, CSM Oneşti), cu timpul de 6,75 secunde.
CSM Ploieşti a mai obţinut o medalie de argint în cadrul probei de ştafetă masculină 4×400 metri, la seniori, Cristian Radu, Constantin Andonii, Mihai Lazăr şi Sebastian Ursachi sosind pe locul al doilea, cu timpul de 3.01,13 minute, în urma echipei de la CSU Cluj Napoca (3.00,02 minute), care s-a impus şi la tineret.
Rezultate notabile au mai obţinut Mădălin Popescu (locul 6 la 60 metri, tineret), Sebastian Ursachi (locul 6 la 400 metri, seniori şi tineret), Constantin Andonii (locul 8 la 400 metri, seniori) şi ştafeta B de 4×400 metri (locul 4 la tineret şi locul 6 la seniori, în formula Mădălin Popescu, Bogdan Oprina, Marius Licuţ şi Alexandru Geamănu).