V. Stoica

Astăzi s-a reluat activitatea în unitățile de învățământ preuniversitar din întreaga țară, însă veștile care vin din partea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile nu sunt tocmai bune pentru elevii din județul Prahova.
Potrivit ultimului raport oficial al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, dat publicității la sfârșitul săptămânii trecute, județul Prahova și județul Iași au fost pe primul loc, la egalitate, fiecare cu un număr de 22 de noi cazuri de rujeolă confirmate și raportate în săptămâna 8 – 12 ianuarie 2018. Asta după ce în prima săptămână a acestui an, Prahova s-a aflat pe primul loc în topul național al cazurilor nou apărute.
Numărul total de cazuri confirmate de rujeolă în România raportate până la data de 12 ianuarie este de 10.423, din care 38 de decese, din fericire, niciunul înregistrat în județul Prahova. Cel de-al 38-lea deces cauzat de rujeolă, confirmat serologic, a fost raportat la un băiețel cu retard psihomotor în vârstă de 2 ani, nevaccinat, din județul Suceava.
Săptămâna trecută, potrivit datelor oficiale, au fost raportate încă 116 cazuri nou confirmate în 15 județe și în municipiul București, cele mai multe fiind în Prahova și în Iași.