Petre Apostol

Patru dintre sportivii secţiei de şah de la CSM Ploieşti, formaţi de antrenorul emerit Gheorghe Văsii şi preluaţi de Petre Grigore, au reuşit să se remarce la un concurs internaţional desfăşurat la Timişoara. Concursul s-a intitulat Memorialului „Pius Brânzeu”, fiind organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, prin intermediul Clubului Sportiv Studenţesc „Medicina” din localitate.
Întrecerea s-a desfăşurat la probele de şah clasic şi de dezlegări de studii şi de probleme, fiind prezenţi 79 de sportivi, printre care s-au regăsit şi patru mari maeştri şi şase maeştri internaţionali.
De aceea, performanţa realizată de tânărul de la CSM Ploieşti Cătălin Marian Sandu (foto sus – categoria I, rating internaţional Elo 2135), în ierarhia generală, a fost una deosebită, acesta încheind competiţia pe locul al zecelea la şah clasic. La finalul celor nouă runde programate, sportivul de 17 ani de la CSM Ploieşti a obţinut şase puncte, înregistrând cinci victorii, două remize şi două înfrângeri.
De remarcat faptul că Sandu a pierdut doar cu maeştri internaţionali, anume Adrian Petrişor (ACS Şah Club Vados Arad, Elo 2411), respectiv Dan Bogdan (ACS Şah Club Vados Arad, Elo 2388). În plus, sportivul ploieştean a reuşit chiar să învingă un maestru internaţional, anume Robin Dragomirescu (Universitatea de Vest Timişoara, Elo 2368), şi să remizeze cu un alt maestru internaţional, din Serbia, Sasa Velickovic (Elo 2269).
Competiţia a fost câştigată de marele maestru Mihail Marin (Clubul Sportiv Studenţesc „Medicina” Timişoara, Elo 2537), cu 7,5 puncte, urmat de colegul său de club, marele maestru Marius Manolache (Elo 2495), cu 7 puncte, podiumul fiind completat de Dan Bogdan, cu 6,5 puncte.
De asemenea, de la CSM Ploieşti şi Irinel Trăilă (categoria I, Elo 1796) a avut o comportare bună, la doar 14 ani obţinând locul 13 în clasamentul general, cu 6 puncte, acesta adjudecându-şi prima poziţie la categoria sportivilor cu rating Elo sub 2000.
sah1De la clubul ploieştean s-au mai remarcat şi Flavius Stroe (foto alăturat – categoria I, Elo 1874), clasat pe prima poziţie la şah clasic la categoria băieţi 14 ani, fiind învingător şi la proba de dezlegări de studii şi de probleme, şi Teodor Szocs, clasat al II-lea la dezlegări de studii şi de probleme.