Penultima reuniune de trap din anul 2017, găzduită pe Hipodromul Ploieşti, a adus, în sfârşit, suspans în curse, chiar dacă în tribune nu au mai fost prezenţi prea mulţi iubitori ai turfului, vremea rece fiind una dintre explicaţiile absenţei spectatorilor. Premiul Hambletonian, rezervat celor mai buni cai cu vârsta de 2 şi 3 ani, şi, mai ales, Criteriul de 7-dFond – proba de rezistenţă a întrecerilor de pe Hipodrom, rezervată cailor în cârstă de 4 ani şi mai mari, ce a avut loc pe o distanţă de 3.800 de metri au fost vedetele zilei, una în care a fost nevoie “în sfârşit” de analiza video a sosirii, pentru a se desemna câştigătorul, nivelul ambelor întreceri fiind unul bunicel – timpi “ok”, curse echilibrate, suspans la sosire.
În Premiul Hambletonian s-a impus favorita cursei, iapa Calligenia B.M.W., în timp ce Criteriul de Fond a fost câştigat de iapa Beatrice VF, care a reuşt să se menţină în frunte, la mare luptă, cu favorita “teoretică” – iapa Bomba de Janville, venită de la sud de Dunăre. Cele două câştigătoare ale curselor importante de astăzi au fost recompensate, pe lângă premiile în bani, cu diplome şi cupe, festivitatea de premiere fiind onorată, în Premiul Hambletonian, de coordonatorul activităţii de pe hipodrom, Lucian Rădulescu, iar în Criteriul de Fond – de către directorul CSM Ploieşti, Silviu Crîngaşu.
În celelalte curse de astăzi, s-au impus armăsarul Nelmar (Premiul Răsunet), iapa Fascia (Premiul Recrut) şi iapa Tajfun (Premiul Perjar).