Petre Apostol

Ediţia de anul acesta a Campionatului Mondial de Karate Tradiţional – Fudokan a fost organizată de România, în Sala Polivalentă din Cluj Napoca, iar printre medaliaţi s-au numărat şi reprezentanţi de la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti. În cadrul competiţiei au fost prezenţi peste 800 de sportivi din 40 de ţări, în lotul României fiind convocaţi şi doi sportivi de la CSM Ploieşti, Alexandru Nicolae şi Dragoş Hriţcu, pregătiţi de antrenorul emerit Liviu Apostol.
Reprezentanţii ploieşteni au participat în cadrul probei de enbu masculin (probă de perechi, luptă demonstrativă), la categoria de vârstă juniori II (cadeţi). Iar Alexandru Nicolae şi Dragoş Hriţcu au confirmat, obţinând medaliile de argint, în urma unor execuţii cu un grad mare de dificultate, apreciate de arbitri.
Despre performanţa elevilor săi, antrenorul emerit Liviu Apostol a declarat: „Sunt foarte mulţumit de evoluţia acestor doi copii ai mei, care sunt un exemplu de pasiune şi dăruire pentru toţi colegii lor de antrenament. Singurul minus al nostru a fost la capitolul forţă fizică, iar acest aspect ne-a şi împiedicat să cucerim aurul mondial. Obiectiv valabil, însă, pentru 2018, cei doi sportivi urmând să participe şi la anul la aceeaşi categorie de vârstă”.