Gala APS – care a celebrat împlinirea a 90 de ani de la apariţia acestei organizaţii a jurnaliştilor sportivi – a avut multe momente emoţionante. Pentru cei care au pasiunea pentru fotbalul românesc “în sânge”, câteva dintre premieri au făcut “piele de găină”, cum se spune, trezind amintiri dintre cele mai plăcute, nostalgie, bucurie amestecată cu tristeţe chiar.
Pe ecranele Ateneului rulau fotografiiile unor comentatori ai Radio România, cu care, unii dintre noi, “ne trăiam dragostea de fotbal”! Elev fiind, conştiincios, ca pe vremea “de dinainte de ’89”, nu lipseam de la şcoală, iar etapele din Divizia A, programate sâmbăta, coincideau, uneori, mai ales spre toamnă, când se juca de la ora 14,00, cu “drumul” dinspre şcoală spre casă, drum de peste 2 kilometri. Drumul respectiv îl făceam, de multe ori, oprindu-mă în dreptul caselor unde, afară, pe prispe sau agăţat prin cine ştie ce copac, se auzea… ETAPA! Domozină, Voicilă, Coca-Cozma, Dan Ştefănescu, Soare, Secoşan, Ghiţulescu, Arhire, Pelican, Doru-Dinu Glăvan şi alţii reprezentau “legătura” cu stadioanele unde se juca fotbal!
Sincer, cred că este cea mai repezentativă amintire a copilăriei mele – acest traseu “şcoală-casă”, cu bucuriile, emoţiile, discuţiile legate de meciurile care se “confundau” cu aceste voci! Este, cred, simbolul unor generaţii întregi – emisiunea “Fotbal minut cu minut”!