Marian Dima

Arbitrajul prahovean este reprezentat, zilele acestea, la programul de dezvoltare „Cavalerii viitorului”, pe care Comisia Centrală a Arbitrilor îl organizează la Bucureşti, de către doi tineri arbitri, de perspectivă – Alexandru Chioibaşu şi Gabriel Enache. doi prahoveni b 84
Cei doi participă la un curs de consolidare, care a început marţi şi se încheie astăzi, în organizarea CCA, seminarul având drept scop pregătirea celor mai talentați tineri arbitri, noutatea acestui curs fiind că, pentru prima dată, este organizat pe o perioadă de trei zile şi include testări psihologice ale participanților. Miza cursului la care participă şi cei doi tineri cavaleri ai fluierului din judeţul nostru este că, la finalul acestui program, CCA va definitiva lista arbitrilor care vor fi delegați la Liga 3, în partea a doua a sezonului, în vederea promovării, iar cei care vor face pasul la nivel naţional vor beneficia şi de sprijinul unui mentor din rândul arbitrilor din Liga 1!
La seminar sunt prezenți 61 de arbitri dintre cei aproximativ 300, selectați din întreaga țară împreună cu Asociațiile Județene de Fotbal, în baza parteneriatului Comisiei Centrale a Arbitrilor cu UEFA. “Sunt doi tineri care au progresat mult, serioşi, care sper să se regăsească pe lista lotului divizionar al Ligii a III-a.Sper ca ei să confirme la acest curs” – spune preşedintele CJA Prahova, Marian Deaconu despre cei doi “cursanţi”.