Petre Apostol

În sala de sport a Clubului Sportiv Şcolar Nr. 6 din Bucureşti s-au desfăşurat, timp de trei zile, între 27 şi 29 octombrie, Campionatele Naţionale de Badminton pentru categoriile de vârstă U15 şi U11. Printre sportivii prezenţi la evenimentul din Capitală, la ambele categorii de vârstă, s-au regăsit şi reprezentanţi ai Clubului Sportiv Comuna Berceni, pregătiţi de antrenorul Adrian Basarabeanu, care au înregistrat rezultate remarcabile.
Cele mai bune performanţe ale clubului prahovean au fost obţinute de sportivii de la categoria U11, la care CSC Berceni a cucerit trei medalii. În concursul de simplu masculin, elevii antrenorului Adrian Basarabeanu au realizat chiar o premieră la nivel naţional pentru clubul din Berceni, finala fiind 100% prahoveană, pentru medalia de aur luptându-se Luca Pandele şi Cosmin Dumitrescu.
Principal favorit al competiţiei, Luca Pandele a ajuns în finală după un parcurs perfect, fără să cedeze nici măcar un set. Repartizat în grupa A preliminară, sportivul prahovean şi-a adjudecat prima poziţie, după două victorii categorice în disputele cu Călin Grăjdieru (ACS WePlay Braşov), scor 21-5, 21-5, respectiv cu Alex Pene (ACS Armada Sud Bucureşti), scor 21-3, 21-3.
În schimb, Cosmin Dumitrescu a ocupat poziţia secundă în grupa E, învingându-l pe Radu Dura (CSŞ 6 Bucureşti), scor 21-5, 21-11, dar pierzând, apoi, duelul pentru locul întâi cu Teodor Pirici (CSŞ Bacău), scor 18-21, 17-21, care câştigase, de asemenea, anterior, partida cu sportivul clubului din Capitală.
Apoi, s-a organizat faza eliminatorie, la care s-au calificat primii doi clasaţi din fiecare grupă, principalii patru favoriţi ai turneului având liber în turul întâi. Luca Pandele, fiind cap de serie nr. 1, a evoluat direct din turul al doilea, al sferturilor de finală, în care s-a impus clar, trecând de Matei Slavu (CS Siderurgistul Galaţi), cu scorul de 21-1, 21-2. În semifinale, sportivul clubului din Berceni s-a confruntat cu al patrulea favorit al campionatului, Vlad Dehelean (CSU Universitatea de Vest Timişoara), pe care l-a învins, de asemenea, în două seturi, scor 21-10, 21-20, obţinând, astfel, calificarea în finală.
În ultimul act, s-a întâlnit cu colegul său de club, Cosmin Dumitrescu, sportiv care i-a eliminat pe cei doi capi de serie din a doua jumătate a tabloului eliminatoriu.
În turul întâi, Dumitrescu a trecut de Victor Postolache (ACS Andriany Piatra Neamţ), scor 21-17, 23-21, după care l-a eliminat pe al doilea favorit al competiţiei, David Sinculeţ (CSŞ Bacău), scor 21-14, 21-8, pentru ca în semifinale să câştige şi duelul cu al treilea cap de serie al campionatului, Andrei Culea (CSŞ 6 Bucureşti), scor 21-19, 21-17.
În finală, Cosmin Dumitrescu nu a mai putut realiza încă o surpriză, Luca Pandele adjudecându-şi titlul naţional, după un succes cu scorul de 21-14, 21-13, primele două trepte ale podiumului fiind, astfel, ocupate de sportivii de la CSC Berceni.
Şi în concursul de simplu feminin, CSC Berceni a avut o reprezentantă în finala campionatului, Denisa Muscalu, cap de serie nr. 1. Eleva antrenorului Adrian Basarabeanu şi-a adjudecat calificarea în faza eliminatorie după două victorii clare în grupa A, în care a cedat, în total, un singur punct, învingându-le pe Sabina Domniţanu (CS Siderurgistul Galaţi), scor 21-0, 21-1, respectiv pe Mara Butoi (PNC Bucureşti), scor 21-0, 21-0.
Parcursul Denisei Muscalu a continuat într-o manieră perfectă până în finală, trecând, pe rând, de Ioana Popescu (PNC Bucureşti), scor 21-5, 21-6, Cristina Sîrbu (CSM Timişoara, cap de serie nr. 5), scor 21-6, 21-5, Simina Turcu (ACS Armada Sud Bucureşti, cap de serie nr. 6), scor 21-8, 21-5.
În finală, însă, sportiva prahoveană a cedat în disputa cu a doua favorită a campionatului, Laura Constantin (CSŞ 4 Bucureşti), scor 13-21, 10-21, obţinând, astfel, medalia de argint.
Pentru CSC Berceni a mai punctat Dinu Pandele, care, deşi este mai mic cu doi ani faţă de categoria U15, a avut o evoluţie bună şi la o grupă de vârstă superioară. Sportivul prahovean şi-a trecut în palmares medalia de bronz la proba de dublu masculin U15, la care a făcut pereche cu Andrei Coman, de la CSŞ 6 Bucureşti.
Pandele şi Coman au trecut, în primul tur, de Bogdan Milea (ACS Armada Sud Bucureşti) şi Florin Pintescu (PNC Bucureşti), scor 21-10, 21-8, după care au obţinut calificarea în careul de aşi, învingându-i pe Bogdan Badea (CSŞ Oneşti) şi Matei Puiu (ACS Aztek Bucureşti), scor 21-13, 21-16. În semifinale, însă, au cedat duelul cu principalii favoriţi ai campionatului şi cei care aveau să-şi adjudece medaliile de aur, Petre Comăneanu şi Bogdan Stoica (ambii de la CSŞ 6 Bucureşti), scor 8-21, 13-21.