Organizatorii Festivalului internațional de poezie și epigramă „Romeo și Julieta la Mizil” au anunţat că îi aşteaptă pe cei interesaţi să se înscrie, până pe data de 10 decembrie 2017. La această ediţie, înscrierile se pot face şi prin poştă, pe adresa: prof. Laurenţiu Bădicioiu, Liceul Teoretic „Gr. Tocilescu”, str. N. Bălcescu nr.131, Mizil, Prahova, cod 105800, cu menţiunea: pentru „Romeo şi Julieta la Mizil”, ediţia a XI-a. Creațiile trimise nu trebuie să fi fost publicate pe hârtie sau postate pe internet până pe 27 ianuarie 2018. Participarea elevilor care se situează cel mai bine în clasamentul general va fi recompensată de către organizatori cu premii speciale, în valoare totală de 3.200 de lei, pentru cele două secțiuni. Premierea va avea loc pe data de 27 ianuarie 2018.
Ca element de noutate pentru anul acesta, pentru secțiunea «Poezie» vor fi trimise trei creații, dintre care una va fi obligatoriu cu rimă. La festival se pot înscrie tineri români, de pretutindeni, indiferent dacă sunt scriitori consacrați sau debutanți. Festivalul Internațional de poezie și epigramă „Romeo și Julieta la Mizil” a început în anul 2007, la 100 de ani de la publicarea comediei omonime, avându-l ca autor pe mizileanul George Ranetti. Toate edițiile festivalului au fost găzduite de Liceul Teoretic.„Grigore Tocilescu”. Invitații de onoare ai ediției a XI-a sunt prof.univ.dr Ştefan Cazimir, prezent la Mizil la cele zece ediții de până acum, și conf.univ.dr. Daniel Cristea-Enache.
Coordonatorii festivalului sunt prof. Laurențiu Bădicioiu, ec. Claudiu-Remus Minea și prof. Victor Minea. Festivalul este susținut de Fundația culturală „Romeo și Julieta la Mizil”. Detalii suplimentare privind această manifestare se pot găsi pe site-ul www.romeojulietalamizil.ro.