Mike Tyson, fostul star al boxului american, a fost oprit de poliție pe aeroportul din Santiago de Chile și urmează să fie expulzat către țara sa de origine cu următorul zbor, informează agențiile Reuters și AFP, preluate de Agerpres.
Conform autorităților chiliene, Tyson nu s-a conformat legilor privind migrația, care prevăd că orice persoană „condamnată sau care se află sub o anchetă, indiferent de delict, autorizează Serviciul de investigații al poliției chiliene (PDI) să îi interzică intrarea în Chile”.
„În acest context, domnului Tyson, condamnat de mai multe ori, i-a fost interzisă intrarea în țară”, a explicat Natala Alvadaro, funcționară în cadrul PDI.
Legea chiliană privind străinii „autorizează PDI să interzică intrarea în țară a oricărui străin cu antecedente (judiciare) și/sau condamnări în țara sa de origine”, conform PDI.
Fostul campion mondial la categoria grea s-a deplasat pentru prima oară în Chile, pentru o emisiune TV și diverse activități publicitare.
PDI a publicat, totodată, pe Twitter o fotografie a fostului boxer încadrat de doi polițiști, pe aeroport. Americanul, în vârstă de 51 ani, acuzat de mai multe ori în fața justiției americane, a petrecut trei ani în spatele gratiilor pentru un viol produs în 1992.