V. Stoica

Rămasă cu greu în picioare după cutremurul din anul 1940 și bombardamentele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar și după cutremurul din 1977, Biserica Maica Precista- aflată în apropiere de centrul Ploieștiului, la bifurcația străzii Mihai Bravu cu Armoniei – riscă să nu mai reziste din cauza problemelor financiare.
Ieri, prezent la începutul ședinței Consiliului Local Ploiești, preotul paroh Ștefan Mușat care slujește la această biserică – monument a orașului a cerut din nou sprijinul consilierilor locali pentru alocarea de fonduri mai mari pentru acest lăcaș de cult, dată fiind starea precară în care se află și a imposibilității finalizării lucrărilor de reparații.
Cuvintele preotului Mușat au avut efect, pentru că, la discutarea rectificării bugetare, președintele Comisiei de buget din cadrul Consiliului Local Ploiești, Paul Palaș, a propus suplimentarea fondurilor alocate atât pentru Biserica Maica Precista, cât și pentru Catedrala Sf. Ioan. Astfel, pentru biserica aflată în reparații din zona Mihai Bravu-Armoniei, suma inițială de 10.000 de lei a fost suplimentată cu încă 40.000 de lei, iar pentru Catedrala „Sf. Ioan“ – de la cei 30.000 inițial prevăzuți la rectificarea bugetului local, suma a crescut la 100.000 de lei.