Secția Ploiești are în dotare utilaje multifuncționale proprii vechi de peste 20 de ani

Violeta Stoica

Cei 291 de kilometri de drumuri naționale care străbat județul Prahova vor fi deszăpeziți – potrivit declarațiilor șefului Secției Drumuri Naționale Ploiești, Ionel Ciobanu – de o asociere de firme condusă de o societate din județul Giurgiu – Anastamar Construct SRL – SC Itaro SRL. Comparativ cu anul trecut, când nu a fost încheiat un contract de deszăpezire în urma unei proceduri în toată regula, în acest an, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a parafat un acord-cadru cu asocierea menționată pentru deszăpezirea lotului de drumuri naționale care sunt în administrarea Secției Drumuri Naționale Ploiești, respectiv DN1, DN1A, DN 1B, DN1D, DN 72, DN 71. Practic, din această iarnă și până în anul 2020, nu ar trebui, în principiu, să existe probleme cu contractele de deszăpezire a drumurilor naționale.
Conform șefului Secției Drumuri Naționale Ploiești, CNAIR a încheiat cu Societatea Națională a Sării un contract pentru cantitatea de 9.660 de tone de sare pentru SDN Ploiești, iar până la această dată s-a aprovizionat cu cantitatea de 632 de tone de sare.
În județul Prahova se află șapte baze de deszăpezire (la Bărcănești, Blejoi, Câmpina, Sinaia, Albești Paleologu, Valea Popii și Cheia), pentru acoperirea celor 291 de kilometri efectivi de drumuri naționale, fiecare dintre acestea fiind dotată cu utilaje proprii sau închiriate cu care să se intervină.
Potrivit datelor oficiale, SDN Ploiești are în dotare cinci utilaje multifuncționale cu tracțiune integrală (UNIMOG) vechi de mai bine de 20 de ani, un încărcător, un buldoexcavator, trei autoutilitare, o autofreză și un autoremorcher.
În planul operativ de acțiune pe timpul iernii 2017-2018, SDN Ploiești apare și cu 69 de utilaje și echipamente închiriate, cele mai multe dintre acestea fiind autoutilaje cu lamă sau cu sărăriță (36 de bucăți).