Petre Apostol

În primăvara acestui an, lumea sportului prahovean a fost afectată de pierderea unui reprezentat de seamă, antrenorul de scrimă de la CS Petrolul Ploieşti, Ştefan Moldanschi, maestru al sportului, părăsindu-ne la vârsta de 76 de ani. Familia regretatului tehnician nu doreşte, însă, să lase munca depusă de acesta fără continuitate, iar ca dovadă s-a implicat în organizarea unui concurs, cu ajutorul clubului Petrolul şi al sponsorilor Auto Style 24 Automotive şi Casa Budui Prod Impex.
9-bOrganizată şi cu sprijinul Federaţiei Române de Scrimă, la sala clubului Petrolul s-a derulat, sâmbătă, prima ediţie a Cupei Memorial „Ştefan Moldanschi” la floretă, momentul fiind ales mai ales deoarece, joia trecută, regretatul antrenor ar fi împlinit vârsta de 77 de ani. Concursul a fost destinat fetelor sub 12 ani, participând sportive de la patru cluburi, alături de gazdele de la CS Petrolul fiind prezente competitoare de la ACS Muschetarii Buzău, ACS Balestra Bucureşti şi CSŞ Ploieşti. Podiumul a fost ocupat de reprezentantele de la Balestra Bucureşti, de la clubul organizator Andreea Tudor înregistrând cea mai bună evoluţie, ocupând locul al patrulea, după ce a cedat la mare luptă meciul pentru medalia de bronz. Din echipa secţiei de scrimă de la CS Petrolul au mai făcut parte floretistele Ioana Manea (locul 5), Maria Pelin (locul 9) şi Mona Lisa Macovei (locul 10). La eveniment au fost prezenţi şi foşti sportivi ai secţiei clubului Petrolul formaţi de regretatul tehnician Ştefan Moldanschi. În prezent, de pregătirea sportivelor petroliste se ocupă antrenorul Marius Gheorghe.
9-cȘtefan Moldanschi a fost de zece ori campion național la spadă: de două ori la individual (1966 și 1971) și de opt ori pe echipe (1965, 1966, 1967, 1968, 1969, 1970, 1971 și 1972), iar pe plan internațional a participat la două ediții ale Campionatului Mondial (1966 și 1969) și la patru ediții ale Cupei Campionilor Europeni (1966, 1967, 1968 și 1969).