Agricola Borcea – Petrolul Ploieşti 1-4 (0-3)

Marcel Marin

Stadion: „Comunal”. Spectatori: circa 300. Au marcat: Bumbac (64) / Şaim (7), Ciocâlteu (26), N. Popescu (30), Stănescu (81)
Agricola: Bratu (46 Şt. Păun) – M. Alecsandru, Spătaru, Bumbac, Nicola – Cazacu – Rotariu, C. Dinu (60 I. Dumitrescu), Gâţă, R. Nae (46 Neculai) – M. Şerban (cpt). Antrenor: Daniel Iftodi.
Petrolul: Bolboaşă – Catană (46 Frâncu), Prunescu (cpt), Antoche, Velisar – Chindriş, Olaru – Şaim, Ciocâlteu (65 Stănescu), N. Popescu – Arnăutu (56 Dr. Gheorghe). Antrenor: Octavian Grigore.
Avertismente: Bumbac (63) / Arnăutu (21), Olaru (31), Antoche (66)
Au arbitrat: Cristian Georgescu (Bucureşti) – Adrian Vornicu (Iaşi) şi Cosmin Vătămanu (Bucureşti).
Observatori: Olivian Capră (Bucureşti) , Vasile Bratu (Amara)
Jucătorul meciului: Nini Popescu

Beneficiind de un culoar mai mult decât favorabil din punct de vedere al adversarilor întâlniţi, Petrolul s-a calificat în “şaisprezecimile” Cupei României, fază a competiţiei în care, pe arena “Ilie Oană” va veni o echipă de prim-eşalon.
Ultimul pas către acest obiectiv – unul dintre cele asumate în vară – a fost făcut, lejer, ieri, la Borcea – Călăraşi, unde găzarii nu au avut cine ştie ce opoziţie din partea unui adversar net inferior, calificarea fiind tranşată încă de la pauză, când, deja, elevii lui Octavian Grigore conduceau la scor de neprezentare.
7-bCu un Nini Popescu în zi fastă, altruist şi inspirit, Petrolul s-a despins repede pe tabelă, mai întâi, Şaim deschizând scorul, încă din min. 7, cu o lovitură de cap venită după o centrare a lui Nini, apoi Ciocâlteu a apărut şi el pe lista marcatorilor, ducând scorul la 0-2, în min. 24, când a profitat de o pasă în adâncime, ideală, primită de la acelaşi Nini, care şi-a întregit prestaţia excelentă cu golul de 0-3, după ce a driblat şi portarul, la capătul unei pase filtrante primite de la Catană (min. 30).
După pauză, gazdele au reuşit golul de onoare, prin căpitanul Şerban, după o pasă a fostului prim-divizionar Bumbac, pentru ca Roland Stănescu să “închidă tabela”, cu o reluare din careul mic, după o fază “lucrată” de acelaşi Nini Popescu şi Dr. Gheorghe, defilarea către “şaisprezecimi” fiind acompaniată de raidurile avioanelor F16, care efectuau zboruri de antrenament în zona Borcea, unde se află o unitate de “interceptare”.
Calificare bifată, în „16”-imile Cupei României, în intervalul 24-26 octombrie fiind programat duelul care poate aduce la Ploieşti o echipă de top
Până atunci, însă, la finele săptămânii viitoare, după o etapă de “pauză forţată”, venită după retragerea celor de la Titu, Petrolul , urmează să dispute cele mai importante meciuri ale turului, pe teren propriu, cu FCM Alexandria, apoi, după încă o săptămână, în deplasare, la Tn. Măgurele.