Bogdan Chitic,
foto: Cătălin Soare
(sportaction.ro)

Singurii jucători ploieşteni de baschet angrenaţi în Liga Naţională, Vlad Negoiţescu (26 ani) şi Bogdan Popa (20 ani), ambii legitimaţi la Steaua CSM EximBank Bucureşti, au avut parte de un start deloc convingător alături de formaţia din Capitală, în preliminariile FIBA Europe Cup.
Formaţia antrenată de o mai veche cunoştinţă a ploieştenilor de la CSU Asesoft, finlandezul Jukka Toijalla, asistat de antrenorul care a adus ultimul titlu pentru ploieşteni în „Olimpia”, sârbul Sasa Ocokoljic, a pierdut, scor 75-91, pe terenul grupării maghiare Egis Kormend, în prima manşă din turul II preliminar al FIBA Europe Cup. Sârbul Dragan Zekovic, campion cu CSU Asesoft în 2014, şi lituanianul Marius Runkauskas, câştigător al titlului cu echipa ploieşteană, un an mai târziu, au totalizat 24 de puncte şi 4 recuperări în dreptul bucureştenilor, care vor avea o misiune dificilă, în manşa retur, de peste o săptămână.

Au ales Târgovişte în dauna Ploieştiului

Deşi au dorit, în primă fază, ca meciurile de pe teren propriu, din circuitul european, să le dispute la Ploieşti, oficialii Stelei au ales în cele din urmă varianta Târgovişte, acolo unde, pe 11 octombrie, formaţia bucureşteană va încerca să recupereze deficitul de 16 puncte pentru a pătrunde în grupe. Chiar dacă acest lucru nu s-ar întâmpla, „roş-albaştrii” ar mai putea spera la ocuparea uneia dintre cele trei poziţii de „lucky losers”, care vor însoţi cele 10 câştigătoare ale turului II preliminar în faza grupelor.