Marian Dima

Comisia de Discplină a Fedreaţiei Române de Fotbal a primit cererea de retragere a celor de la Urban Titu, depusă înaintea etapei a şasea.Fără punct strâns în primele cinci runde, formaţia dâmboviţeană antrenată de prahoveanul Mihai Dinu a declarat forfait, tehnicianul prahovean explicând motivele eşecului la echipa din Titu şi răspunzând acuzaţiilor aduse lui de către conducere, pe care le consideră “o dovadă de laşitate şi amatorism”.
Dinu a ţinut să puncteze mai multe aspecte privind activitatea sa la Titu şi evenimentele petrecute acolo.
“Este deranjant că jucătorii şi antrenorul sunt acuzaţi că şi-au bătut joc de oraş. Erau jucători noi, antrenor nou, ne-am strâns cu 2 zile înaintea meciului de la Colibaşi, câştigat de noi, în Cupa României. Numai eu ştiu cât am alergat să conving 7-8 jucători să vină la Titu, pentru că nu aveam nici 11 jucători legitimaţi să ne prezentăm” – spune Dinu, care a dus la echipa dâmboviţeană o serie de jucători pe care-i cunoştea din fotbalul prahovean – Roberto Alecsandru şi Alexandru Radu – ex Petrolul, Doncilă şi Cioran – ex Astra 2, Simion, Ruben Gheorghe şi Amariei – ex CS Cornu. “Au fost şi multe ghinioane. Roberto, de exemplu, a debutat în campionat cu gol marcat, dar a primit cartonaş roşu şi nu l-am putut folosi câteva etape, apoi Amariei era accidentat, unii au venit târziu, alţi au plecat după un meci – două”. “Am rămas stupefiat însă de tupeul celor de la Titu, care se lăudau prin presă că au făcut eforturi să plătească jumătate din salariul pe luna august, înaintea ultimului meci, de la Chiajna. Păi au fost jucători care au primit 300-400 de ron, după aproape două luni de stat la Titu! Asemenea eforturi s-au făcut, că nici un salariu întreg nu s-a putut achita. Iar să faci din aceşti jucători şi din mine vinovaţii principali este prea mult. Titu luase 17-0 de la Chiajna, sezonul trecut şi retrogradase, pe teren, fără Dinu şi jucătorii veniţi acum. Tot noi am fost vinovaţi?”

Episodul “pariurile” – o cacealma!?

8-bTehnicianul prahovean mai spune: “cel mai tare m-au deranjat acele declaraţii cu privire la trucarea de meciuri pentru pariuri. Preşedintele Gheorghe Ioniţă şi vicele Florin Tuiu au fost chemaţi la Comisia de Integritate după aceste declaraţii şi nu au putut oferi nicio probă concretă! Părerea mea este că, de fapt, asta s-a urmărit, desfiinţarea echipei, ca să se poată toca banii doar la nivel de judeţ, unde sunt cheltuieli mult mai mici şi mai departe nu mai spun nimic… Cum să acuzi că am jucat fără şapte titulari la Chiajna 2? Unul dintre ei, vizaţi de declaraţii – portarul Popa – era accidentat, alţi doi nu au venit la antrenamente, pentru că nu aveau cu ce. După 0-4 cu Astra 2 nu era normal să introduc şi alţi jucători în teren? Mai ales că mai legitimasem pe parcurs , căutând întăriri”. Dinu, care nu a fost chemat, la rândul său, să dea veo explicaţie precizează de asemenea: “Probabil s-au convins cei de acolo că s-au dus cu poveşti. Şi eu aş vrea să ştiu adevărul, dacă la unele meciuri a fost ceva necurat, cine a fost vinovat, dar nu pot vorbi aiurea, să mă fac de râs”.

A adus trei jucători la Cornu

Imediat după “finalul aventurii” la Titu, Mihai Dinu a luat cu el trei jucători la CS Cornu, Daniel Simion, Octav Ghica şi Ion Ştefan urmând să fie legitimţi – pe baza cererii de retragere a echipei Urban – şi vor debuta pentru Cornu la finele acestei săptămâni, în meciul cu Brebu. “Le mulţumesc celor de la Cornu că m-au înţeles în perioada cât am antrenat şi pe Titu. Voi continua proiectele începute aici, atât la echipa de seniori cât şi la satelitul pe care-l avem şi la echipa de juniori, alături de colegul meu, Costin Plăvache”.

Roberto Alecsandru a plecat la Tulcea

8-cAlţi doi jucători de la Urban şi-au găsit repede angajamente la nivelul Ligii a III-a, fostul petrolist, Roberto Alecsandru mergând la Delta Tulcea, acolo unde l-a regăsit şi pe colegul său de la “FCP” – Dănuţ Iancu. Un alt jucător – Amariei – a mers la Popeşti Leordeni, dintre foştii prahoveni legitimaţi la Titu cea mai complicată situaţie fiind cea a lui Alexandru Radu, care, după meciul de la Titu, are de ispăşit o pedeapsă de 6 etape de suspendare, plus o amendă de 1020 de ron de plată!

Clasamentul seriei a III-a, după anularea rezultatelor
echipei din Titu

Liga 3, Seria 3 M V E I GOL PCT
1. AFCM Alexandria 6 6 0 0 18-3 18
2. ACS Petrolul 52 Ploieşti 6 6 0 0 14-3 18
3. Voinţa Turnu Măgurele 6 5 1 0 12-3 16
4. Atletic Bradu 6 3 2 1 7-4 11
5. Sporting Roşiori 6 3 0 3 9-6 9
6. Concordia Chiajna 2 5 2 1 2 5-6 7
7. AFC Astra 2 5 1 2 2 2-3 5
8. Viitorul Domneşti 6 1 1 4 8-12 4
9. Flacăra Moreni 6 1 1 3 8-13 4
10. CS Tunari 5 1 1 3 2-7 4
11. SC Popeşti Leordeni 5 1 0 4 5-8 3
12. CS Mioveni 2 5 1 0 4 3-15 3
13. FC Aninoasa 6 0 1 5 4-14 1
14. ACS Urban Titu * 0 0 0 0 0 0