În mare criză de calitate şi cantitate, fotbalul românesc a ajuns, la nivel de echipă naţională de seniori, în „lumea a treia” în ierarhiile europene.Vom vedea Mondialul din Rusia, de la anul, la televizor, după “experimentul” numit Daum, care a adus… daune totale Naţionalei!
Nu asta este însă problema, ci faptul că s-a mers pe mâna unui străin care habar nu avea cu ce se “mănâncă” fotbalul românesc şi jucătorii săi, dar nu am încercat să “inventăm” jucători pentru prima reprezentativă dintre străinii mai “răsăriţi” ai fotbalului nostru! Să nu-mi spună cineva că un Eric, Junior Morais, Fatai nu puteau ajuta prima reprezentativă!
În paralel, un astfel de “plus” se vede, deja, la echipa Naţională de futsal a României, care s-a calificat la Europeanul din Slovenia 2018, învingând cu 7-4 în Georgia! “Ardeleano-moldovenano-oltenii” Paulo Ferreira, Savio Valadares (care a dat şi patru goluri!!!) sau Felipe Oliveira – doi dintre cei cinci titulari au fost “românizaţi” – au reprezentat cheia câştigătoare şi ar cam trebui să o lăsăm naibii de “mândrie”, că se transformă în… prostie! Şi e plictisitor să vezi turneele la televizor