Marian Dima

Petrolul a aflat când va juca primul meci oficial din noul sezon, galben-albaştrii urmând să debuteze în Cupa României – faza I naţională pe data de 9 august, cel mai probabil adversara ploieştenilor urmând să fie Petrolistul Boldeşti, meciul fiind programat pe „Ilie Oană”.
În cazul unei foarte posibile calificări, faza a doua a competiţiei este programată pe 23 august, cu doar câteva zile înainte de startul Ligii a III-a, care ar urma să fie pe 25-26 august.

Transferuri până pe 3 septembrie

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat perioadele de transfer aferente sezonului 2018 – 2019, astfel:
*Perioada de vară : 12 iunie – 3 septembrie 2018
*Perioada de iarnă: 29 ianuarie – 25 februarie 2019.
În perioada de iarnă, pentru competițiile organizate de Asociațiile județene de fotbal, termenele limită pentru transferuri vor fi cu 48 de ore înaintea datei de începere a competiției respective, cu respectarea dispozițiilor art. 19 alin. 4 din RSTJF.
De asemenea, s-au omologat rezultatele și clasamentele finale ale competițiilor Liga a 2-a și Liga a 3-a, ediția 2016-2017.

Apare şi un prahovean în „Comitet”?

Din diverse motive, mai mulţi membri ai Comitetului Executiv al FRF – Ștefan Stana, Marius Burcă și Alexa Krenek – nu mai îndeplinesc condiția necesară pentru a fi membri ai Comitetului Executiv. Prin urmare, în temeiul art. 44 alin. 10 din Statutul FRF, în termen de 30 de zile se vor organiza Adunări Generale Extraordinare de alegeri pentru desemnarea unui reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a și pentru desemnarea reprezentanților cluburilor din Liga a 3-a în Comitetul Executiv al FRF cu mențiunea că mandatul reprezentanților ce vor fi aleşi va fi limitat la perioada dintre data desemnării acestora ca membri ai Comitetului Executiv și până la data Adunării Generale de Alegeri a FRF.
De menţionat că, după Dan Chiţu şi Constantin Anghelache, judeţul nostru nu a mai fost reprezentat la acest nivel, încercările lui Lucian Rădulescu, Silviu Crângaşu sau Virgil Munteanu eşuând, deşi toţi trei au fost, la momentele respective, foarte aproape de a “prinde” un loc în acest for. Rămâne de văzut când se va crea “spaţiu” pentru reapariţia unui om de fotbal din judeţul nostru în structura de conducere a FRF, Petrolul fiind un nume important, care poate “urca” un astfel de reprezentant la nivel de Comitet Executiv.