V. Stoica

Joi, 19 ianuarie, a fost ultima zi în care cei interesați de ocuparea funcției de director general sau de director economic al Transport Călători Express puteau să-și depună dosarele la sediul societății. Patru dintre candidații pentru funcția de director general sunt angajați ai TCE, unul este din afara județului Prahova, iar ultimul – deloc o supriză, pentru că numele său a fost vehiculat de mai multă vreme – este fostul deputat de Prahova Alexandri Nicolae. Pentru funcția de director economic s-au înscris doar doi candidați. Potrivit criteriilor de selecție a viitorului șef al TCE Ploiești și a directorului financiar al societății, candidații vor trebui să aibă, printre altele, studii universitare absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul economic, juridic sau tehnic – pentru postul de director general, respectiv în domeniul economic – pentru postul de director financiar.
Pe de altă parte, nici candidații pentru funcția de director general, nici cei pentru funcția de director financiar nu vor putea participa la selecție dacă au fost revocați anterior dintr-o funcție de conducere a unei întreprinderi publice.
În ambele cazuri, candidații trebuie să aibă experiență de minimum cinci ani în consultanță în management sau într-o activitate de conducere. Potrivit surselor noastre, favoritul pentru ocuparea scaunului de director general al TCE ar fi fostul parlamentar.