Petre Apostol

Echipa feminină de popice Conpet Petrolul Ploieşti va încerca, la finalul acestei săptămâni, să bifeze primul succes al sezonului în Campionatul Naţional de Tineret (U23), sâmbătă, de la ora 9:00, elevele antrenoarei Mihaela Lixandru urmând să întâlnească formaţia Rapid Bucureşti.
Cum gruparea din Capitală îşi desfăşoară activitatea la Ploieşti, din lipsa unei arene în Bucureşti, partida va avea loc în sala clubului „Conpet”. Vicecampioane naţionale în sezonul trecut, jucătoarele echipei ploieştene au debutat cu o înfrângere pe teren propriu în această ediţie de campionat, Conpet Petrolul cedând în prima etapă, cu Electromureş Târgu Mureş, la finalul lunii august, scor 2807 – 2927 popice doborâte.
La acea partidă, s-a remarcat în mod special Ana Livia Costache, dintre sportivele de la Conpet Petrolul, junioara ploieşteană fiind singura concurentă care a depăşit 500 de popice doborâte (cu 508 p.d.), dar o evoluţie bună a avut şi Loredana Vişan, căpitanul echipei, cu 496 popice doborâte.
În cadrul etapei mai este programată partida dintre campioanele de la Siderurgica Hunedoara şi Electromureş Târgu Mureş, pe terenul celor din urmă.
În acest sezon, faza preliminară a campionatului se desfăşoară pe etape, tur şi retur, spre deosebire de sistemul competiţional anterior, cu turnee.
Ar fi de menţionat că pentru jucătoare această rundă reprezintă şi o bună pregătire în vederea participării la finala Campionatului Naţional la individual clasic, sprint şi tandem, competiţie programată săptămâna viitoare, la Iaşi.