F.T.

Ieri, judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Prahova a decis arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a principalei suspecte într-o crimă descoperită în Ploiești – Grozea Lucica, aceasta fiind acuzată de omor calificat cu premeditare.
Femeia și-ar fi omorât, în urmă cu aproximativ două săptămâni, unul dintre fii – Lucian Mitrănuș, în vârstă de 41 de ani, apoi l-ar fi îngropat în grădina casei de pe strada Rovinari, din Cartierul Mihai Bravu. Ea și-a mărturisit polițiștilor crima la începutul acestei săptămâni, iar cazul a fost preluat de către un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.
Crima s-a petrecut în noaptea de 2 spre 3 octombrie, iar femeia și-a motivat gestul în fața anchetatorilor prin faptul că se săturase de amenințările și bătăile luate de la propriul fiu, care se întorcea acasă mai tot timpul sub influența alcoolului. Picătura care a umplut paharul a fost însă faptul că el i-ar fi spus mamei că are de gând să-și omoare sora vitregă ! Atunci, femeia a luat hotărârea de a-l ucide ! Iar momentul prielnic a venit în seara zilei de duminică, 2 octombrie, când fiul ar fi venit acasă sub influența băuturilor alcoolice și s-a culcat.
Pentru a-și face curaj, ar fi băut și ea alcool, după care a pus mâna pe un ciocan și i-ar fi dat mai multe lovituri în cap celui căruia, în urmă cu 41 de ani, îi dăduse naștere ! Victima s-a trezit, totuși, din somn, dar femeia ar fi continuat să-l lovească până și-a dat ultima suflare.
Pentru a șterge urmele crimei, Grozea Lucica ar fi ars îmbrăcămintea fiului, pătată de sânge, dar mortul ar fi rămas în casă trei zile ! Abia după ce acesta ar fi fost căutat cu insistență de o cunoștință, femeia a decis să scape de cadavru. A săpat o groapă în grădina casei din strada Rovinari, unde a înhumat cadavrul.
Împotriva deciziei de ieri, conform căreia femeia trebuie să stea după gratii până în data de 17 noiembrie, s-a formulat contestație.