F.T.

Timp de două zile (28 și 29 iunie), structurile teritoriale de la rutieră și transporturi din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene au derulat mai multe acțiuni în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, pentru prevenirea și sancționarea neregulilor.
În urma acestora, au fost constatate 61 de infracţiuni, iar pentru abaterile înregistrate (contravenții), au fost aplicate peste 5.000 de amenzi, mai mult de o mie dintre acestea, pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, restul fiind pentru alte abateri prevăzute de legislaţia rutieră.
Pentru comiterea unor fapte ce atrag suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 422 de permise, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare au fost reţinute 119 certificate de înmatriculare.
Din totalul permiselor de conducere reţinute, 136 au fost pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată şi 80 pentru efectuarea manevrei de depăşire pe trecerile la nivel cu calea ferată, la mai puţin de 50 de metri înainte de acestea.
Reamintim că nici trecerile la nivel cu cale ferată din Prahova nu au fost ocolite de incidente, în perioada menționată având loc două accidente feroviare soldate, din fericire, numai cu pagube materiale.