Petre Apostol

A făcut parte din una dintre ultimele generații de juniori formate de regretatul antrenor ploieștean Constantin Muscalu, la Uztel Ploiești, atrăgând atenția unei echipe de cupe europene, cum era pe vremea aceea, CSM Medgidia. Talentul său ca jucător, însă, nu a putut învinge accidentările suferite, care l-au făcut să se retragă din activitate cu mult mai devreme decât ar fi trebuit.
Dragostea sa pentru handbal l-a determinat să rămână în fenomen, începând de la zero în activitatea de antrenor, în care deja se află pe drumul afirmării. În vârstă de 29 de ani, ploieșteanul Florin Ciupitu a confirmat încrederea celor de la CSM București, care l-au numit în funcția de antrenor la echipa de junioare I la începutul anului, iar luna trecută și-a trecut în palmares primul său titlu național.
Tânărul antrenor ploieștean și-a început activitatea ca antrenor la clubul HC Activ, condus de președintele Asociației Județene de Handbal, Cristian Iancu. Înainte de a trece la CSM București, acesta își mai adăugase în palmares, în scurta sa carieră de antrenor de până acum, un titlu de vicecampion la minihandbal și două locuri 4 la junioare I, în precedentele ediții de campionat, la care l-a avut alături pe banca tehnică pe profesorul Nicolae Nimu.
După rezultatele neconcludente ale echipei satelit de la CSM București, care joacă în Divizia A, alcătuită din junioare, dar și la nivelul categoriei sale de vârstă, conducerea clubului din Capitală a renunțat la antrenorul danez Kasper Jansen. Iar directorul tehnic Remus Drăgănescu l-a contactat pe Florin Ciupitu, pe care îl remarcase la turneele finale precedente.
Tânărul antrenor ploieștean nu a fost dornic din prima să plece de la clubul din Plopeni, unde a învățat multe lucruri. Dar, a contat că una dintre cele două campioane mondiale pe care le-a avut sub comandă în sezoanele precedente, Oana Bucă, se afla în lotul grupării din Capitală, și conducătorul de la HC Activ a fost de acord cu această mutare.
„Nu a fost deloc ușor, la început, să vii la un club cu pretenții, cu jucătoare de Champions League, chiar. În plus, din ceea ce am văzut, fetele se aflau cam la 15% din capacitatea lor. Dar, ușor-ușor, m-au cunoscut mai bine și au ajuns să mă accepte”, ne-a declarat antrenorul Florin Ciupitu.
De asemenea, în paralel, acesta a fost ales ca antrenor secund la lotul național de tineret al României, la care „principal” este tehnicianul Ion Crăciun. Cei doi se cunosc de mult timp, Crăciun fiind antrenor la CSM Medgidia când Ciupitu era jucător, perioadă în care tânărul ploieștean a învățat multe secrete ale antrenoratului, după cum ne-a mărturisit.
Cu Florin pe banca tehnică, CSM București a confirmat atât în Divizia A, unde nu a pierdut puncte decât în meciurile cu echipele cu pretenții la promovare, cât și în campionatul de junioare I. Calificarea la turneul final la junioare I s-a înregistrat cu victorii pe linie, însă ultima parte a campionatului a început-o cu o remiză, cu ASC Șc. 181 SSP București.
Apoi, elevele antrenorului ploieștean au câștigat fără mari emoții următoarele patru meciuri, în semifinale și în finală impunându-se la diferențe de nouă, respectiv opt goluri! Iar trei dintre jucătoarele echipei au fost numite în echipa ideală, Cătălina Sava (extremă stânga), Teodora Popescu (pivot) și Bianca Bazaliu (inter stânga), cea din urmă jucând și la prima formație de senioare, fiind și golghetera turneului final.
Presiunea pentru rezultate la CSM București a fost depășită cu bine, astfel, de antrenorul Florin Ciupitu, acesta fiind al doilea titlu național consecutiv la junioare I câștigat de gruparea din Capitală, care nu concepea altă performanță decât câștigarea campionatului.
Totuși, un mic regret al tânărului antrenor este că nu se află la conducerea unei echipe din Ploiești, unde și-ar dori, pentru că aici consideră că este casa lui. Dar, nu se știe niciodată unde îl va aduce viața, mai ales că se află de-abia la început de drum în cariera de antrenor, una care se anunță promițătoare.