F. T.

Ieri, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Prahova, sprijiniți de reprezentanți ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 13 percheziții domiciliare în județ, la persoane bănuite de cămătărie și șantaj.
Descinderile au avut loc în locații din Ploiești, Vălenii de Munte, Breaza,Târgșoru Vechi, precum și în comune învecinate municipiului Câmpina.
Din cercetările polițiștilor, a reieșit că, de la începutul anului 2015 până în prezent, suspecții ar fi împrumutat bani cu camătă mai multor persoane din județ, iar pentru recuperarea sumelor ar fi recurs la amenințări și chiar la violențe.
În urma perchezițiilor, au fost confiscați 100.000 de euro, precum și arme albe – bâte, săbii, bastoane telescopice, cuțite (în foto), un pistol cu aer comprimat, 50 de cartușe și telefoane mobile.
Aseară, 25 de persoane urmau să ajungă la sediul IPJ Prahova, pentru a fi audiate, urmând ca anchetatorii să hotărască dacă se impune măsura reținerii sau a cercetării lor în libertate.