Cristi Damian

Sâmbătă după amiaza, singura echipă prahoveană de la nivelul Ligii a III-a, Petrolistul Boldeşti, ar fi trebuit să debuteze în acest eşalon, după o pauză de cinci ani. Deşi s-a pregătit până la cele mai mici amănunte de revenirea la nivel naţional, “Boldeştina” nu a mai jucat, întrucât adversarii de la Callatis Mangalia au înştiinţat conducerea Federaţiei Române de Fotbal (FRF) că nu pot participa în competiţie, din cauza problemelor financiare. “Noi am fi vrut să jucăm, ne-am antrenat toată vară şi uite că am început cu o… pauză. Ne-am conformat cerinţelor impuse de FRF, dar sunt de părere că oficialii forului fotbalistic naţional ar trebui să facă, mai întâi, ordine în propria ogradă”, ne-a declarat dezamăgit de situaţia creată tehnicianul Marian Ilie.
Cum sâmbătă echipa nu a mai jucat, antrenorul Petrolistului le-a dat liber propriilor jucători până în cursul zilei de astăzi, când echipierii Boldeştiului vor reveni la antrenamente, cu speranţa că la finalul săptămânii în curs vor debuta în eşalonul trei al fotbalului naţional.

Vine Adrian Ilie

Dorinţa lui Marian Ilie de a mai aduce un atacant la echipă s-a concretizat, de astăzi fiind aşteptat să vină la pregătiri un jucător cu profil ofensiv. Astfel, sub comanda lui Ilie va sosi Adrian Ilie. Sportivul care aparţine clubului Petrolul Ploieşti a promovat în vară cu Chindia Târgovişte în Liga a II-a, dar nu a fost ţinut în lot de dâmboviţeni. În cariera sa, acesta a mai evoluat la… două echipe desfiinţate: CSM Câmpina şi Viitorul Axintele. În plus, la antrementele Petrolistului se mai află şi mijlocaşul Valentin Roşu, provenit tot din pepiniera “galben-albaştrilor”, jucător care se încadrează în categoria sportivilor “U-19”. “Cu aceşti doi fotbalişti ne-am încheiat campania de achiziţii pentru acest tur de campionat”, a mai spus Ilie.

Se va reface ţintarul

Cu câteva zile înainte de startul în noul sezon, colega de serie a Boldeştiului, echipa ilfoveană Inter Clinceni “s-a mutat cu arme şi bagaje” la Slatina, astfel că în seria a II-a ar fi avut pauză două formaţii. Pentru a evita această situaţie, mai multe grupări au înştiinţat FRF să modifice ţintarul campionatului, urmând ca în această săptămână să se întâmple acest lucru, astfel că la momentul actual nu se ştie cu cine va juca Petrolistul în etapa a II-a!

Rezultatele primei etape:

Voinţa Snagov – Metaloglobus Bucureşti 0-0

FC Viitorul II – Gloria Popeşti Leordeni 4-4
Au marcat: Al. Stoica (9), A. Ciobanu (71), Fl. Coman (74, 84 – pen.) / V. Dinu (32, 51, 63), Lalciu (60)

CSM Olteniţa – Înainte Modelu 3-4
Au marcat: Giugiumică (10), Zaharia (75), Ungureanu (76) / Mihalache (23), Tene (35, 39), Niţescu (50)

Unirea Slobozia – Dinamo II 2-1
Au marcat: Ibrian (50), Topală (75) / A. Nistor (45)

CS Tunari – Juventus Bucureşti 0-1
Au marcat: E. Nica (12)

Viitorul Domneşti – Delta Dobrogea Tulcea*

Petrolistul Boldeşti – Callatis 2012 Mangalia**

*Reprogramat după ce Inter Clinceni şi-a schimbat denumirea şi a fost mutată în Seria a III-a.
**Echipa nu s-a prezentat la joc.