Premierul David Cameron intenţionează să organizeze în iunie 2016 referendumul privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană, afirmă surse citate de site-ul publicaţiei The Independent on Sunday.
David Cameron probabil va anunţa data exactă a referendumului cu ocazia conferinţei anuale a Partidului Conservator britanic, programată în luna octombrie.
Conform surselor citate, Cameron a stabilit că perioada cea mai bună pentru organizarea referendumului este iunie 2016.
Cameron a luat această decizie pentru a-şi spori şansele de negociere cu liderii Uniunii Europene şi cu ţări precum Franţa şi Germania. În luarea deciziei, Cameron a ţinut cont de actuala criză economică din Grecia, care a tensionat situaţia politică la nivelul Uniunii Europene.
David Cameron a promis că va reconfigura relaţia Marii Britanii cu Uniunea Europeană şi că va organiza un referendum pe această temă până la sfârşitul anului 2017.
Ministrul britanic al Finanţelor, George Osborne, a început ieri o vizită la Paris, unde va încerca să negocieze cu Administraţia Francois Hollande termenii aparteneţei Marii Britanii la UE şi politicile generale ale Bruxellesului.