D. Constantin

Veste bună pentru miile de cetăţeni cu domiciliul în localităţile de pe Valea Teleajenului, veste pe care, fireşte, o aşteaptă de câţiva ani. Este vorba despre faptul că Societatea Comercială Transferoviar Călători SRL va repune în circulaţie, începând de mâine, trenurile personale de călători pe ruta Ploieşti Sud – Vălenii de Munte – Măneciu, cu un număr, deocamdată, de patru perechi de trenuri pe zi. Începând de anul viitor, compania menţionată are în vedere suplimentarea numărului de trenuri care vor opera pe această rută.

După cum se cunoaşte, circulaţia trenurilor de călători pe ruta Ploieşti Sud- Vălenii de Munte – Măneciu se reia după o perioadă de întrerupere de 2 ani şi 9 luni. Infrastructura rutei respective (clădirile staţiilor de cale ferată de pe traseu, linia de cale ferată, instalaţiile feroviare specifice etc) rămân, în continuare, în administrarea Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA.
În ceea ce priveşte graficul de circulaţie al trenurilor respective şi tarifele de transport, acestea pot fi consultate pe site-ul companiei amintite – www.transferoviarcalatori.ro. Potrivit reprezentanţilor acestei companii, toate categoriile de călători prevăzute în legislaţia în vigoare (pensionari, veterani de război, persoane cu dizabilităţi, persoane persecutate politic, elevi, studenţi, revoluţionari etc) vor beneficia de reduceri de tarif. Viceprimarul oraşului Vălenii de Munte, Vasile Gheorghe, ne-a precizat, ieri, că reluarea transportului feroviar de călători pe Valea Teleajenului va reprezenta o alternativă de deplasare de care vor beneficia peste 200 de navetişti din Vălenii de Munte, cât şi din comunele limitrofe oraşului, respectiv Drajna, Ceraşu, Predeal Sărari ş.a. Pe de altă parte, Instituţia Prefectului, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova şi cei ai Secţiei de Drumuri Naţionale Prahova au luat, din timp, toate măsurile necesare redeschiderii, în condiţii normale, a circulaţiei pe ruta amintită. Aşadar, date fiind nenumăratele intersectări ale DN1A cu linia de cale ferată de pe ruta Ploieşti-Măneciu, se impune o maximă atenţie din partea conducătorilor auto în momentul pătrunderii în aceste intersecţii, pentru evitarea producerii unor evenimente tragice.
Compania Transferoviar Călători SRL este societatea privată care a redeschis traficul feroviar şi pe ruta Ploieşti Sud – Slănic. În perioada ianuarie – octombrie 2014, această companie a transportat un număr de 3.044.454 călători.