Premierul Victor Ponta a comentat marți, pe contul său de Facebook, desemnarea de către alianța PNL-PDL a primarului Sibiului, Klaus Iohannis, drept candidatul comun pentru alegerile prezidențiale din noiembrie. Prim-ministrul consideră că Iohannis este „înconjurat de oamenii lui Traian Băsescu” și vrea continuarea proiectului acestuia, iar mesajele transmise de liderul PNL sunt identice cu cele ale actualului Președinte.
„Domnul Iohannis spune că vrea să aducă 10 ani de prosperitate pentru România. Dar, în același timp, s-a aliat și vrea să facă guvern cu oamenii lui Traian Băsescu. Adică, pentru a fi mai clar, vrea să refacă economia României, folosindu-se de cei care au distrus-o în perioada 2009-2012”, a declarat șeful Executivului pe contul său de pe rețeaua de socializare.

Klaus Iohannis, înţelegere cu Traian Băsescu?

Victor Ponta a subliniat asemănările dintre mesajele comunicate de Klaus Iohannis și președintele Traian Băsescu, ajungând la concluzia că echipa contracandidatului său este formată din oamenii care îl sprijineau în trecut pe Traian Băsescu și care au făcut parte din guvernarea PDL.

„Discursul lui Iohannis pare scris de Traian Băsescu sau de oamenii lui. Asta am auzit ieri din vocea lui Klaus Iohannis – un discurs cu mesajele lui Băsescu, care continuă proiectul lui Băsescu, venit din partea unui om înconjurat, chiar la masa de la care vorbea, de oamenii lui Băsescu, care vrea sa guverneze România cu cei care au produs catastrofa economică din ultimii 10 ani”, consideră Ponta.