Soţia actorului Robin Williams, Susan Schneider, a declarat: „Inima mi-e frântă. În numele familiei lui Robin, cerem să ni se respecte viaţa privată în această perioadă de durere profundă. Aşa cum a rămas în memoria tuturor, sperăm că nu decesul său va fi elementul central, ci nenumăratele momente de bucurie şi râsetele oferite milioanelor” de oameni.
Potrivit purtătorului de cuvânt al lui Robin Williams, actorul suferea de depresie. De asemenea, la începutul lunii iulie, Robin Williams, care a luptat în trecut cu dependenţa de alcool şi de droguri, s-a internat într-o clinică din din Minnesota (SUA), pentru a lua parte la un program de prevenire a dependenţei de alcool.

Potrivit unui comunicat dat atunci publicităţii de actor, Robin Williams nu mai băuse alcool din 2005, însă intenţiona să „îşi reînnoiască angajamentul” de a continua programul de abstinenţă. Potrivit site-ului tmz.com, Robin Williams se înscrisese în programul The Lodge, pe care centrul de reabilitare îl descrie ca „un proiect în 12 paşi care poate forma şi transforma fiecare aspect al vieţii”. Actorul urma să petreacă în acest centru câteva săptămâni.