Conform tradiţiei, şi anul acesta, autorităţile locale de la nivelul judeţului vor organiza o serie de acţiuni care vor marca “Ziua Drapelului”. Astfel, pe 26 iunie, Primăria Ploieşti organizează o serie de manifestări care vor avea loc, începând cu ora 10.00, în faţa Palatului Administrativ. Conform programului deja anunţat, în prezenţa oficialităţilor se va desfăşura un ceremonial religios, în timpul căruia un sobor de preoţi va binecuvânta drapelul naţional, după care militarii din garda de onoare îl vor înălţa pe catargul din faţa Palatului Administrativ. Evenimentul va continua cu intonarea Imnului Naţional al României, reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene susţinând, apoi, alocuţiuni, evenimentul fiind încheiat cu un scurt concert al Fanfarei Consiliului Judeţean Prahova.
Ziua de 26 iunie a fost proclamată “Ziua Drapelului Naţional” prin Legea nr. 96 din
20 mai 1998. Conform legii, această zi va fi marcată de către autoritătile publice şi de către celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei patriei, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale MAI.
Conform ritualului stabilit pentru organizarea acestor ceremonii, acţiunile menţionate mai sus vor fi precedate de o ceremonie militară de coborâre de pe catarg a drapelului României, în vederea depunerii acestuia la Catedrala „Sf. Ioan”, eveniment care va avea loc în data de 25 iunie 2014, la ora 15.00, pe platoul din faţa Palatului Administrativ Ploieşti.