Deşi campionatul primei ligi feminine de fotbal a intrat într-o ‘’vacanţă’’ cam lungă, tocmai în mijlocul competiţiei, făcând loc unor acţiuni oficiale ale naţionalelor de senioare şi junioare, la FC Brazi, activitatea fotbalistelor este parcă mai intensă.
Astfel, până la reluarea întrecerii, pe 13 aprilie, când Nina Anca & Co vor primi, pe terenul de la Brazi – sat, replica echipei de pe locul 3 în Superligă, CFR Timişoara, prahovencele au programate mai multe teste de verificare, primul fiind chiar astăzi, acasă, în compania Oţelului Galaţi – o echipă întărită serios din iarnă şi care vizează promovarea în eşalonul de elită. Va urma, la finalul săptămânii viitoare, participarea la ‘’patrulaterul’’ de la Buzău, unde FC Brazi se va confrunta, timp de două zile, cu ASA Tg. Mureş, Fair Play Bucureşti şi Viitorul Buzău.
Ca noutăţi în lot, de săptămâna trecută, la antrenamente participă şi două jucătoare din Bucureşti, fără echipă acum, Mihaela Copelea (portar) şi Cristiana Balanciuc (mijlocaş ofensiv), ambele cu evoluţii de ani buni în campionate din Germania şi Cipru. Copelea, în urma cu 4-5 ani a fost şi titulara naţionalei U19. Posibila lor legitimare la echipa prahoveană, până la jocul cu Timişoara, va depinde de răspunsul pe care-l va da FRF în legătură cu situaţia acestora în raport cu ultimile echipe unde au jucat.
Altfel, pe 31 martie, internaţionala echipei, Nicoleta Barbos (foto), va intra în cantonamentul de la Mogoşoaia al primei reprezentative, România urmând să joace cu Italia, pe Cluj Arena (10 aprilie), în preliminariile CM 2015 Canada. Până atunci, o vom vedea pe Nico la lucru în amicalul România – Franţa (2 aprilie).
FC Brazi speră să mai “propună” o jucătoare pentru Naţională, la viitoarea acţiune din luna mai, fiind vorba despre antrenorarea – jucătoare Nina Anca, reprofilată din postura de atacant în fundaş central dând un randament foarte bun.
Marian DIMA