Vor fi alocate fonduri pentru reducerea TVA la paine

Fondul Monetar International a comunicat Guvernului Romaniei ca, in cazul in care vrea sa reduca TVA la paine, trebuie sa aloce banii din alta parte si sa nu mearga doar pe ideea ca ii va recupera din evaziunea fiscala. In context, premierul Victor Ponta a declarat ca pentru proiectul de reducere a TVA la paine va trebui sa se aloce o suma de circa 250 de milioane de lei. El a sustinut ca reducerea TVA la paine nu se poate face decat pe tot lantul care implica producerea acesteia si ca proiectul poate debuta dupa rectificarea bugetara din luna iulie.
“Nu se poate decat pe tot lantul, asta stiu sigur, ca asta am discutat. Va fi numai de la rectificare, pentru ca trebuie sa alocam – cred ca e vorba despre vreo 250 de milioane de lei – din alta parte. Eu vreau sa incercam acest experiment, i-am anuntat pe cei de la FMI si au spus: alocati banii din alta parte, nu mergeti doar pe ideea ca veti recupera banii din evaziune fiscala”, a precizat Ponta.

Reuniune a membrilor Retelei Judiciare din Romania

In perioada 20 – 21 mai 2013 a avut loc la Alba Iulia cea de-a doua reuniune a Retelei Judiciare Romane in materie penala din anul 2013. Reuniunea a fost organizata de Ministerul Justitiei, prin Directia Drept International si Cooperare Judiciara, si Curtea de Apel Alba Iulia.
Pe parcursul celor doua zile de dezbateri, au fost prezentate activitatile desfasurate in anul 2012 de membrii retelei in domeniul cooperarii judiciare internationale, s-au discutat posibile solutii pentru problemele semnalate in practica, identificate la nivel local in domeniul mandatului european de arestare, al comisiilor rogatorii, al transferului de proceduri in materie penala, al sanctiunilor pecuniare.
Un alt subiect de interes a fost cel legat de formarea initiala si continua a judecatorilor si a procurorilor in domeniul cooperarii judiciare in materie penala, apreciindu-se ca este nevoie de o adaptare a programelor de formare la realitatile practicii judiciare si de o specializare continua a magistratilor in toate domeniile cooperarii.

A crescut numarul cererilor depuse la APIA pentru sectorul zootehnic

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a informat recent ca anul acesta numarul cererilor depuse de fermierii din sectorul zootehnic este in crestere. In schimb, in sectorul vegetal, numarul cererilor de sprijin pe suprafata inregistrat pana la 15 mai este mai mic decat cel inregistrat anul trecut, pana la aceeasi data.
Campania de primire a cererilor de solicitare a primei pe cap de animal din cadrul platilor nationale directe complementare din sectorul zootehnic – speciile ovine si caprine – s-a derulat in perioada 5 – 30 aprilie 2013. In acest interval au fost depuse 59.587 cereri, pentru un numar de peste 9.363 mii animale solicitate. “Fata de anul 2012, numarul de cereri a crescut cu 8,76 % si efectivul de animale cu 9,42 %”, precizeaza comunicatul de presa al APIA.