O autopsiera de la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti a tocmit doi indivizi sa dea foc magazinului de pompe funebre concurent !

Patru persoane, printre care si o autopsiera de la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, au fost ridicate, ieri, si duse la audieri la sediul Politiei Ploiesti, fiind acuzate de incendierea, in luna februarie a acestui an, a unui magazin de pompe funebre !
Potrivit anchetatorilor, autopsiera Nita Florica, in varsta de aproximativ 50 de ani – ea insasi proprietara unui magazin de pompe funebre – ar fi platit, prin intermediul unei rude de-a ei, doi indivizi ca sa elimine… concurenta de pe piata. Concret, ar fi platit 1.000 de lei unor indivizi din Margineni pentru a incendia o alta firma de pompe funebre. Faptasii – doi tineri in varsta de 19 ani si 20 de ani – au dus, in luna februarie a acestui an, planul la sfarsit. Dupa ce au turnat gaz pe produsele inflamabile din jurul magazinului de pompe funebre care ii facea concurenta celui detinut de autopsiera Nita Florica, au dat foc, cladirea si cosciugele din incinta facandu-se scrum !
Potrivit sefului Politiei Ploiesti, comisarul sef Costel Manea, “aceasta este prima distrugere prin incendiere inregistrata in municipiu. Am avut inca de la inceputul cercetarilor un cerc de suspecti, am audiat mai multe persoane si, pana la urma, se pare ca doi faptasi, instigati de Nita Florica si platiti de o ruda de-a acesteia, angajata si ea la magazinul de pompe funebre al suspectei, au vrut sa elimine din bransa un nou venit. Au tocmit doi indivizi care au dat foc magazinului concurent. Suspectii risca pedeapsa cu inchisoarea de la trei ani la 15 ani „. Aseara, la ora inchiderii editiei ziarului, suspectii erau audiati de catre politistii ploiesteni, urmand ca, in functie de probatoriul intocmit, sa se decida daca propun Parchetului retinerea preventiva a vreunui suspect.
Nita Florica- zisa si Tanti Florica – a mai fost cercetata de politisti de la Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Prahova in anul 2010. Atunci, ea a fost acuzata de mai multe persoane ca, profitand de functia pe care o avea – tot autopsiera la Morga Spitalului Judetean Ploiesti!- ar fi conditionat eliberarea cadavrelor de imbalsamarea lor la propria firma de pompe funebre !

Fl. TANASESCU