Dupa primul antrenament al echipei Petrolul Ploiesti – desfasurat pe taram turcesc -, antrenorul Vivi Rachita s-a aratat multumit de conditiile intalnite acolo. “Am fost inspirat cand am ales sa venim la Side. In Lara stiam ca sunt foarte multe echipe, asa incat terenurile sunt extrem de solicitate si nu se mai prezinta chiar atat de bine. Pe cand, aici, conditiile sunt excelente, iar pe mine asta m-a interesat atunci cand am ales locatia – sa am terenuri bune la dispozitie”, a spus Valeriu Rachita pentru site-ul oficial al clubului. Primul meci amical al „gazarilor” in Antalya a avut loc aseara, dupa inchiderea editiei, partida in care au intalnit echipa de pe locul opt din prima liga bulgara – Slavia Sofia.

Prahova, „taram interzis” victoriilor

Saptamana trecuta, echipa de Liga a II-a Gaz Metan CFR Craiova s-a aflat in cantonament in localitatea prahoveana Valea Calugareasca. Pe langa antrenamentele fizice obisnuite, fotbalistii antrenati de Jerry Gane (in foto) au disputat si trei jocuri de verificare. Din pacate pentru oficialii trupei oltene, elevii lor nu au reusit sa castige niciun meci-test in cantonamentul prahovean, bilantul celor trei partide fiind urmatorul: doua rezultate de egalitate, si o infrangere. In prima partida din cantonament, joc desfasurat chiar pe stadionul „Titi Iordanescu” din Valea Calugareasca, Gaz Metan a terminat la egalitate disputa cu echipa Conpet Ploiesti, scor 1-1. In cel de-al doilea joc al stagiului de pregatire, oltenii au fost invinsi de Chimia Brazi cu scorul de 2-1, intr-un meci care a avut loc pe „sinteticul” de la Izvorani. Ultima partida din aceasta perioada a coincis cu un nou rezultat de egalitate, 1-1, cu colega de esalon, dar nu de serie, Juventus Bucuresti.

Alte jocuri amicale

Pentru echipele prahovene de Liga a III-a, ziua de astazi este rezervata jocurilor de verificare. Astfel, Chimia Brazi se va duela cu Turris Turnu Magurele, la Izvorani, AFC Filipestii de Padure va primi replica „vecinilor” de la CSM Campina, Conpet Ploiesti va merge la Merei pentru disputa cu echipa Partizanul, din localitate, in timp ce formatia CSO Plopeni si-a programat un meci de verificare in compania liderului primului esalon judetean – Prahova 2010 Tomsani. Pentru aceste echipe este primul meci amical al saptamanii, urmand ca ele sa mai dispute un alt test in prima zi a weekendului viitor.

Revansa egala

In urma cu doua saptamani, arbitrii din Ploiesti si Campina si-au dat intalnire pentru un meci de fotbal pe terenul sintetic din localitatea Banesti. Atunci, scorul final a fost 10-8 in favoarea cavalerilor fluierului originari din primul municipiu al judetului. Dar, revansa acelei intalniri a avut loc la finele saptamanii trecute, partida incheindu-se cu scorul: 8-8. Componenta celor doua formatii a fost urmatoarea:
Campina: Nicolae Nitu, Dragos Pantilie, Razvan Ioana, Mihai Amoraritei, Daniel Avram, Constantin Avram, Stefan Calarasu, Nicolae Iosif.
Ploiesti: Georgian Radu, Emil Bozieru (in foto la minge, sursa: sport-campina.blogspot.com), Florin Ionescu, Mihai Dogaru, Emil Mateescu, Constantin Pantilimonescu, Eugen Dimache.

Grupaj realizat de Cristi DAMIAN