La inceputul saptamanii viitoare, luni, trei sportivi de la CSM Ploiesti selectionati in lotul national de sah al Romaniei vor pleca spre Halkidiki, in Grecia, pentru a participa la o noua editie a Campionatului Mondial de juniori. Cei trei sahisti ploiesteni care vor reprezenta Romania sunt Catalin Sandu, Sergiu Herea si Constantin Stoica (in foto, in ordine, de la dreapta la stanga), fiind pregatiti de profesorul Gheorghe Vasii.
Acestia vor participa la categoria de varsta 10 ani, insa ca urmare a prezentei lor la competitia mondiala vor rata Campionatul national pentru echipe mixte de juniori, programat la finalul lunii, care va debuta exact inainte de finalul intrecerii din Grecia.
Sandu se afla la a doua participare la Campionatul Mondial, acesta remarcandu-se la editia precedenta, din 2008, desfasurata in Vietnam.
Dupa cum ne-a marturisit profesorul Gheorghe Vasii, obiectivul sportivilor este castigarea a sase-sapte puncte in cele 11 runde care sunt programate.
De mentionat ca Stoica va fi prezent duminica, inainte de plecarea in Grecia, la emisiunea „Vedeta familiei”, difuzata pe postul public de televiziune TVR1, incepand cu ora 15, el fiind ales de organizatori in urma unei selectii realizate la Palatul Copiilor din Ploiesti.
Petre APOSTOL