CS Berceni a dominat Trofeul Danubius

In perioada 10-12 septembrie s-a desfasurat, la Galati, concursul de badminton Trofeul Danubius, pentru categoriile de varsta U11 si U15. Intrecerea a reprezentat ultima verificare pentru sportivi inainte de participarea la finala Campionatului national, care va avea loc intre 6 si 8 noiembrie, la Bacau.
La intrecerea de la Galati au participat si sportivi de la CS Berceni Prahova, la categoria de 11 ani, atat la fete, cat si la baieti. Acestia au dominat competitia, obtinand trei medalii.
Astfel, Alexandru Muscalu a rezistat presiunii galeriei prezente in sala galateana si s-a impus in concursul baietilor, invingandu-l pe Cosmin Hancu, un adversar extrem de puternic.
In competitia fetelor, CS Berceni a fost, din nou, prezent in finala, prin Andreea Muscalu. Aceasta, insa, a fost invinsa de catre reprezentanta gazdelor, Miruna Neagu (CS Magic Galati), dupa o partida extrem de disputata, incheiata in trei seturi.
Pe locul al treilea s-a situat prahoveanca Ioana Voicu, sportiva care a realizat un progres foarte mare in acest an. Ea a reusit sa o invinga, in numai doua seturi, pe Miruna Neagu, in prima zi a concursului, dar a cedat in partida cu Andreea Muscalu, coechipiera sa de la CS Berceni, incheind, astfel, pe pozitia a treia.
In lotul formatiei prahovene s-au mai aflat Alexandru Grozea (11 ani), Liviu Bogza, Adrian Iorga, Alexandru Bratu si Petre Voicu – la categoria 15 ani.
Presedintele clubului Berceni, Adrian Basarabeanu, ne-a marturisit ca aceste rezultate au fost posibile datorita sprijinului primit din partea societatii „Radacini Motors” din Bucuresti, al asociatiei non-profit Second Chance Romania (presedinte Cosmina Pandele), precum si al lui Tino Ferrario, mentorul generatiilor de badmintonisti de la Berceni.
Petre APOSTOL