Petrolul Teleajen Ploiesti – CS H&V Pitesti 28-28 (16-14)

Formatii:
Petrolul: Adrian Stoean (16 interventii bune/ 60 minute) – Ovidiu Cladoveanu 1, Adrian Moca, Marian Babau 2, Vasile Boriceanu 8, Alexandru Ene 2, Marian Dutu 4. Au mai evoluat: Ionut Sarbu 6 (1/1 de la 7m), Marius Paduret 2 (2/4 de la 7 m), Liviu Ionita 3. Antrenor: Lucian Nicolae.
Pitesti: Sorin Vasilescu (4 interventii bune, 15 goluri primite/29 minute) – Ionut Cenuse 1, Dragos Luscan 7 (2/2 de la 7m), Mircea Santeiu, Laurentiu Nitu, Ciprian Popa, Razvanel Cirstoaia 7. Au mai jucat: Georgianos Macri (7 interventii bune, 13 goluri primite/31 minute) – Alin Oprescu 7, Sorin Tomescu 4, Dan Avram 1, Ciprian Leon 1. Antrenor: Alexandru Ionescu.
Arbitri: Alexandru Blas si Marius Gheorghisor – Bucuresti.

Nimeni nu se astepta ca echipa Petrolul Teleajen Ploiesti, care se afla pe ultimul loc in clasament, sa se poata ridica la nivelul fostei formatii de Liga Nationala, CS H&V Pitesti, in meciul din cadrul etapei a patra din turul al doilea al Diviziei A, seria B. Totusi, jucatorii ploiesteni nu s-au lasat intimidati de gruparea argeseana, in ciuda faptului ca aceasta are conditii de pregatire mai bune decat ei.
Astfel, elevii antrenorului Lucian Nicolae au inceput determinati sa realizeze un meci mare, creandu-si, in minutul zece, un avantaj de cinci goluri, scor 8-3, in special prin actiunile extraordinare ale interului Vasile Boriceanu. Ploiestenii au dominat debutul partidei, reusind sa se demarce excelent pe semicerc, cum a fost cazul lui Ene si al lui Cladoveanu, care au primit pase perfecte de la Babau si Dutu. In plus, Petrolul s-a descurcat foarte bine si in aparare, blocand toate atacurile pitestene, care nu au gasit solutii de a patrunde.
Vazand ca formatia prahoveana se descurca mai bine decat si-ar fi imaginat, echipa CS Pitesti a fost nevoita sa-i introduca pe jucatorii mai experimentati, pentru a nu lasa ca meciul sa-i scape de sub control. Cu Georgianos Macri in poarta, argesenii au stopat iuresul ploiestean, incepand, usor, sa se apropie pe tabela de marcaj. Timp de cinci minute, Alin Oprescu a fost de neoprit pentru defensiva petrolista, marcand aproape din orice pozitie, chiar si de la 11 metri distanta. Astfel, in minutul 26, CS Pitesti a egalat scorul la 13.
Totusi, ploiestenii nu s-au dat batuti, Vasile Boriceanu reusind, din nou, sa-si aduca echipa in avantaj la doua goluri, scorul la pauza fiind de 16-14 pentru Petrolul Teleajen.
In partea secunda, jocul a continuat a fost la fel de spectaculos. Boriceanu si Dutu au continuat sa faca un joc mare, pacalind defensiva argeseana, in timp ce Adrian Stoean s-a descurcat excelent in poarta ploiestenilor. Insa, experienta lui Macri si evolutiile bune ale lui Tomescu, Luscan si Cirstoaia au facut ca pitestenii sa preia conducerea, pentru prima data in cadrul meciului, cu patru minute inainte de final, profitand de eliminarea lui Babau. Imediat, si Boriceanu a primit eleminare de doua minute, Cirstoaia ducand scorul la 28-26 pentru CS Pitesti, cu trei minute inainte de final. Ionut Sarbu, insa, care a avut o evolutie excelenta in partea secunda a intalnirii, a egalat cu un minut si jumatate inainte de final. Ploiestenii s-au aparat bine, castigand mingea in ultimele 30 de secunde ale intalnirii. Dar, acestia s-au precipitat, nereusind sa arunce la poarta, fiind nevoiti sa se multumeasca numai cu un rezultat de egalitate, scor 28-28.
Chiar daca nu au castigat decat un punct, petrolistii se pot felicita pentru jocul realizat, care, pe alocuri, a depasit limitele Diviziei A, surprinzand prin coeziune si indarjire, aratand ca nimic nu este imposibil pentru aceasta echipa, care ar merita mai multa atentie decat are parte in prezent.
Petre APOSTOL